All posts by Elisabeth

A Duna, Európa gyöngyszeme

A Duna, Európa gyöngyszeme

augusztus 8, 2014 No Comments »

A németországi Fekete-erdőben eredő és a román-ukrán határon a Fekete-tengerbe ömlő Dunát a világ legnemzetközibb folyójának is szokták nevezni, hisz közel 3000 kilométeres útja során tíz országot és négy fővárost... Tovább »

Az ikrek rejtélye

Az ikrek rejtélye

augusztus 8, 2014 No Comments »

A film egy meghökkentő emberi és tudományos utazás. Egypetéjűek vagy kétpetéjűek? A nézőt egy, az ikrek hasonlóságaival kapcsolatos kutatásba kalauzolja el a film, melynek célja, hogy közelebb kerüljön az ikrek... Tovább »

Szépleányok

Szépleányok

május 19, 2014 No Comments »

Az első magyar szépségverseny: Volt egyszer egy vidám, kedves és gyönyörű fonyódi diáklány, tizenhat éves volt, amikor 1985 tavaszán jelentkezett az ötven év kihagyás után megrendezett “első” magyar szépségkirálynő-választásra. Molnár... Tovább »

Vakon a Mount Everesten

Vakon a Mount Everesten

március 15, 2014 No Comments »

…a tibeti Himalája lélegzetelállítóan szép környezetében, hat vak diák izgalmas kalandjait mutatja be. A tibeti hit szerint a fiatalok vakságának oka, hogy démonok szállták meg őket. Ezért szüleik kerülik, a... Tovább »

Tibet tava

Tibet tava

március 15, 2014 No Comments »

A Puma-tó 32 kilométer hosszú, 13 kilométer széles és a Himalája hegységben 5.000 méteres magasságban fekszik. Vizét az őt körülvevő hegyekből érkező, olvadt hó táplálja. A globális felmelegedés miatt azonban... Tovább »

Március 15.

Március 15.

március 15, 2014 No Comments »

1848. március 15-én robbant ki Pesten a radikális ifjúság által vezetett forradalom, nyitányát adva Magyarország másfél éves szabadságküzdelmének. A Párizsból induló forradalmi hullám két nap alatt jutott el Bécsből a... Tovább »

A pécsi betlehem

A pécsi betlehem

december 27, 2013 No Comments »

Assisi Szent Ferenc a Megváltó születésének ünnepét az ünnepek ünnepének tartotta. A betlehemállítás szokása is az ő nevéhez fűződik, amely azután világszerte elterjedt. Az itáliai Greccióban Ferenc 1223-ban megkérte egy barátját,... Tovább »

Remény és pokol

Remény és pokol

október 23, 2013 No Comments »

Jobbágy Károly: Mondják, a himnuszt énekelték Mondják, a himnuszt énekelték úgy indultak a puskatűznek s a könnygáz meg a tűzzel telt ég sem riasztotta vissza őket. Csorgott a könnyük.  Talán... Tovább »

Boldogasszony zarándokvonat

Boldogasszony zarándokvonat

október 22, 2013 No Comments »

2013. május 16-án elindult négynapos útjára a budapesti Nyugati pályaudvarról a Boldogasszony zarándokvonat a pünkösdi csíksomlyói búcsúra. A csíksomlyói szentmisét Ternyák Csaba egri érsek celebrálta. A vonat indulása előtt a... Tovább »

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration