Krónika Tv

Moszkvai vérfürdő

Moszkvai vérfürdő

március 14, 2015 No Comments »

2002. október 23-án, helyi idő szerint 21 órakor negyven álarcos csecsen fegyveres túszul ejtett 912 embert, köztük 62 külföldit a Moszkva déli részén található Dubrovka színház épületében, a “Nord-Ost ”... Tovább »

Tudatoshasadás

Tudatoshasadás

január 2, 2015 No Comments »

Wahorn András, eredetileg Pintér András, autodidakta avantgárd festőművész, grafikus, webdizájner és zenész. Az 1980-as évek elején ef Zámbó Istvánnal, fe Lugossy Lászlóval és Bernáth(y) Sándorral közösen megalapította a legendás Bizottság... Tovább »

World Trade Center

World Trade Center

szeptember 11, 2014 No Comments »

A 2001. szeptember 11-ei terrortámadás után az ikertornyok összeomlottak. John McLoughin és Will Jimeno rendőrök azért mentek az épületbe, hogy segítsenek a bentrekedteknek, ám a torony összeomlott, és az épület... Tovább »

Thug Life

Thug Life

augusztus 7, 2014 No Comments »

Tupac Shakur a legismertebb rap-énekes volt, akinek a számait rocker és diszkós egyaránt meghallgatja. Amikor 1996 szeptemberében lelőtték, a világ egy zűrös életű, de nagyszerű zenésszel lett szegényebb. Az már... Tovább »

Kik vagyunk?

Kik vagyunk?

július 30, 2014 No Comments »

„Mi azt se tudjuk, hogy kik vagyunk…” A Komlóskán élő kis lélekszámú ruszinság identitását Trianon után magyarrá, a második világháborút követően pedig szlovákká próbálta formálni a fennálló rendszer. A filmből... Tovább »

Út Calarasiba

Út Calarasiba

július 11, 2014 No Comments »

A film egy Călăraşi-ig tartó hosszú autóút, melynek apró történeteire – szinte játékfilmszerűen vágva – vannak felfűzve azok a helyszínek, események amelyekről épp szó esik. A film és az utazás... Tovább »

Hungarian in Europe

Hungarian in Europe

június 28, 2014 No Comments »

A dal a külföldi lét nehézségeiről, szépségeiről és dilemmáiról szól, a kliphez pedig Ti adjátok a nyersanyagot. A Te szemszögedből együtt meséljük el, milyen magyarnak lenni itthon, Európában és a... Tovább »

A Ferrari legenda

A Ferrari legenda

június 25, 2014 No Comments »

Enzo Ferrari egy sértődékeny, csökönyös, akarnok, az igazát akár csalással is megvédeni hajlandó, a valóság szemébe port hintő autóipari primadonna volt. Egy borzalmas zsarnok, aki viselkedésével mindenkit elriasztott magától. 1898... Tovább »

Osztrolenka véres csillaga

Osztrolenka véres csillaga

március 27, 2014 No Comments »

1849. február 9-én vívták Bem József honvéd tábornok és Puchner Antal erdélyi császári főparancsnok seregei a sorsdöntő piski csatát, ahol véres küzdelem árán a lengyel származású hadvezér csapatai győzedelmeskedtek. Az... Tovább »

Föltámadott a tenger

Föltámadott a tenger

március 13, 2013 No Comments »

Petőfi 6.rész: [Föltámadott a tenger]: A márciusi események után Petőfit újabb csalódás éri: nem választják meg országgyűlési követnek. Hiába minden baráti szó, a költő a harctérre megy. Bem segédtisztjeként találkoznak... Tovább »

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration