Arcképcsarnok

Gorbacsov

Gorbacsov

január 21, 2018 No Comments »

Mihail Gorbacsov, volt kommunista vezető a Lafayette Főiskolán, szerdán tartott beszédében elmondta, hogy az Egyesült Államok gazdasági problémái egyértelművé teszik az új világrend és a globális kormányzás által vezérelt amerikai... Tovább »

Darwin

Darwin

január 21, 2018 No Comments »

A vagyonos családból származó Darwin először orvosnak tanult, de mivel nem bírta az operációk és a vér látványát, hamar lemondott róla. Apja unszolására ekkor Cambridge-be ment teológiát tanulni. Ez sem... Tovább »

Che Guevara

Che Guevara

január 21, 2018 No Comments »

Ernesto Rafael Guevara de la Serna 1928. június 14-én született Argentínában. Ernesto Guevara Lynch és Celia de la Serna öt gyermeke közül a legidősebb volt. Bár Rosario városában látta meg... Tovább »

Fischer István

Fischer István

március 5, 2015 No Comments »

Fischer István 1936-ban született Kolozsváron, ágas-bogas zsidó családfája számos családi legendát és adomát őriz. Szülei meggyőződéses kommunisták voltak. Ő maga gyerekként élte meg a második világháborút, robbanó „makarónikkal” játszott az... Tovább »

Szálasi Ferenc

Szálasi Ferenc

január 12, 2015 No Comments »

Apai ágon Szálasi ősei örmények voltak, akiket még Apafi Mihály telepített le a Kis-Küküllő vármegyei Ebesfalván (ma Erzsébetváros, románul Dumbrăveni). Dédapja még a Szálosján vezetéknevet használta, fia azonban már magyarra... Tovább »

Bethlen István

Bethlen István

január 5, 2015 No Comments »

1582-ben Marosillyén született iktári Bethlen Farkas főkapitány és szárhegyi Lázár Fruzsina gyermekeként. Bátyjával, Gáborral együtt korán árvaságra jutott, s nagybátyja, Lázár András székely királybíró – aki egyúttal a fivérek gyámja... Tovább »

Géza fejedelem

Géza fejedelem

január 2, 2015 No Comments »

Géza még pogány fejedelmi sarjnak született, azaz vallása a sztyeppei népekre jellemző tengrizmus és a vele összefonódó samanizmus volt. Taksony életében, Tar Zerind halála után elnyerte a bihari dukátust. Szállást... Tovább »

Apponyi Albert

Apponyi Albert

december 23, 2014 No Comments »

Bécsben született, 1846. május 29-én. Apponyi György gróf és nagymihályi Sztáray Júlia grófnő második gyermekeként. A jezsuiták kalksburgi (alsó-ausztriai) intézetében nevelkedett 1863-ig, azután Pesten és Bécsben jogot hallgatott. Tanulmányai befejezte... Tovább »

János Zsigmond

János Zsigmond

december 21, 2014 No Comments »

SZAPOLYAI JÁNOS magyar király, és ISABELLA, I. Zsigmond lengyel király lányának fia.Még születési évében 1540-ben, a rákosi országgyûlés magyar királlyá választja, de nem koronázzák meg. Hatalmi a keleti országrészre terjed... Tovább »

Túrmezei Erzsébet

Túrmezei Erzsébet

október 26, 2014 No Comments »

Túrmezei Erzsébet versei hosszú éveken át csak fénymásolatban terjedtek a kultúrára fogékony hívők és a misztikumra fogékony olvasók körében. Hosszú életének fordulópontjaira, a lelki csendességre és a költészet törékeny szépségére... Tovább »

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration