Természet Varázs

Fagyalos-hegység

Fagyalos-hegység

december 12, 2014 No Comments »

“A Tisza szülőföldje” A Tisza és a Tarac közét egy központi magból három részre szakadva, délfelé húzódó hegység, a Sztoki-Szidovec (Fagyalos) ágazza be. Legmagasabb csúcsai a Bliznica (Iker-havas, 1880 m),... Tovább »

Hagymás-hegység

Hagymás-hegység

december 8, 2014 No Comments »

“A csíki alpok” A Hagymás-hegység a Keleti-Kárpátok mészkő-szirt övezetének része. Hargita megye északkeleti részén terül el. Határai északon a Kis-Beszterce völgye, keleten a Domuk- és a Péntek-patak völgye, délen a... Tovább »

Retyezát hegység

Retyezát hegység

december 1, 2014 No Comments »

“A Kárpátok esszenciája” A hegység legfontosabb része kristályos kőzetekből álló Nagy-Retyezát. A déli, mészkőből álló rész a Kis-Retyezát. Ezek a Bukura-tónál kapcsolódnak össze. A legmagasabb csúcs a Pelága (2509 m),... Tovább »

Káposztafalvi-karszt

Káposztafalvi-karszt

november 26, 2014 No Comments »

“A Szepesség paradicsoma” A terület a Gömör–Szepesi-érchegység térségéhez tartozik. A Szlovák Paradicsom Nemzeti Park területén több hegyvonulat húzódik. A terület legnagyobb részét a Sztracenai-hegység, vagyis a szűkebb értelemben vett Szlovák... Tovább »

Torockói-hegység

Torockói-hegység

november 9, 2014 No Comments »

“Az ötödik szék titkai” A Torockói-hegység avagy Torockói-havasok az Erdélyi-szigethegység délkeleti része, az Erdélyi-érchegység északkeleti nyúlványa. Északkelet-délnyugat irányban húzódik. Főleg az Aranyos és a Maros völgye között fekszik, de északkeleti... Tovább »

Pieninek

Pieninek

október 26, 2014 No Comments »

“A Magurán túl, a gorálok földjén” A hegység az Északnyugati-Kárpátokon belül egyes tájbeosztások szerint a Keleti-Beszkidekhez tartozik, de gyakran az Északi-Tátraaljához sorolják.Három részre osztható: a Lengyelországban emelkedő Szepesi-Pieninekre és Középső-Pieninekre,... Tovább »

Magas-Tátra

Magas-Tátra

október 20, 2014 No Comments »

“A magyar turistaság bölcsője” A Magas-Tátra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulata, s egyben a világ legkisebb magashegysége a Tátra keleti részén, Szlovákia és Lengyelország határán. Egész területe a lengyel és szlovák... Tovább »

A Duna, Európa gyöngyszeme 2.

A Duna, Európa gyöngyszeme 2.

augusztus 8, 2014 No Comments »

A Duna minden pillanatban és minden méteren változik. Az aktuális időjárás, az érintett táj éghajlata, az aszályok és az áradást hozó esőzések hatalmas befolyással vannak az arculatára és a környezetében... Tovább »

A Duna, Európa gyöngyszeme 1.

A Duna, Európa gyöngyszeme 1.

augusztus 8, 2014 No Comments »

A németországi Fekete-erdőben eredő és a román-ukrán határon a Fekete-tengerbe ömlő Dunát a világ legnemzetközibb folyójának is szokták nevezni, hisz közel 3000 kilométeres útja során tíz országot és négy fővárost... Tovább »

A T-rex igazi arca

A T-rex igazi arca

július 30, 2014 No Comments »

12 méter hosszú. 5 méter magas. 6 tonnás. A Tyrannosaurus nemcsak korának rettegett óriása volt, de az egyik leghatékonyabb ragadozó, ami valaha élt ezen a Földön. Dr. Phil Currie azonban... Tovább »

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration