Huszadik Század

Az első botlások

Az első botlások

május 26, 2015 No Comments »

[A II.világháború története]: Az 1914-től 1918-ig tartó első világháború története nélkül nem érthetjük meg az 1939-től 1945-ig tartó második világégés alapvető mozgató rugóit… (Jegyzet): A II. világháború okai szerteágazóak. Egyrészt... Tovább »

Az utolsó nap

Az utolsó nap

július 11, 2014 No Comments »

Megyehatárok, titkos metró, egyszer viselt ruhák, megrendezett vadászatok, szekusok által előkóstolt ételek, csak néhány a kommunista időszakban keringő mítoszokból. A történészek azt állítják, hogy a forradalom után több igazolást is... Tovább »

Az összeomlás

Az összeomlás

június 25, 2014 No Comments »

A változás lehetősége a Szovjetunióban akkor teremtődött meg, amikor 1985-ben Gorbacsov személyében a korábbi vezetőkhöz képest fiatal, dinamikus vezető került az SZKP élére. Lass Gorbacsov ú reformokkal kívánt indítani, de... Tovább »

Sztálin forradalma

Sztálin forradalma

június 25, 2014 No Comments »

Sztálin főbb újítása Leninhez képest az osztályharc folytatódásának elve a kommunista hatalomátvétel után. E szerint a proletárdiktatúra bevezetése után nem csökkennek, hanem nőnek az osztályellentétek, mivel a volt kapitalisták egyre... Tovább »

Lenin forradalma

Lenin forradalma

június 25, 2014 No Comments »

Az első világháború idején jórészt Svájcban tartózkodott. A háborút imperialista küzdelemnek bélyegezte, álláspontja szerint, amit a bolsevikok többsége osztott, valamennyi hadviselő ország munkásainak a saját kormányuk ellen kellene fordítania a... Tovább »

World War I.

World War I.

december 12, 2013 No Comments »

Az első világháborút nem véletlenül nevezik annak, aminek. Először csaptak össze ekkora mértékben országok egymással, először halt meg ennyi ember ilyen rövid idő alatt. A háború kitolódott Európán kívüli területekre... Tovább »

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration