Nabu&Travels

Képben más!

Képben más!

január 15, 2015 No Comments »

A civilizáció hajnala óta az emberek sóvárogtak megérteni világunk alapvető törvényeit. Van valami különleges az univerzumunk határaival kapcsolatban. És mi lehetne különlegesebb, mint hogy nincsenek határai? Ezért nem lehet határa... Tovább »

Szentföld

Szentföld

július 11, 2014 No Comments »

A Szentföld egy kifejezés, mely Kis-Ázsia azon részre utal, minek igen komoly vallási jelentősége van a keresztény és a zsidó vallásban, az iszlámban és a bahái hitben. A mai határokat... Tovább »

Barcasági csángók között

Barcasági csángók között

július 10, 2014 No Comments »

Hámos, rokolya, sárigcérnás ing, egylábra szabott lábbeli… Beke György író, újságíró, a IX-XI. században az Árpádházi királyok által betelepített besenyők leszármazottait faggatja eredetről, hagyományokról, a tatrangi költő balladájáról, Apáczai Csere... Tovább »

Holy Land

Holy Land

január 17, 2014 No Comments »

A keresztény hitvilágban a Szentföld fogalma az Ószövetségben gyökeredzik; a Teremtés könyvében Ábrahámnak megígértetett földet takarja. Az Újtestamentum, mint Izrael földje említi, ezt példázza Máté II. 19.–22.: „Mikor pedig Heródes... Tovább »

Otthonunk, a Föld

Otthonunk, a Föld

január 17, 2014 No Comments »

Teljesen mindegy, hogy vezető politikusok felismerik-e a fizikai, földrajzi katasztrofális változásokat, ha nem tesznek ellen hatékonyan. A folyamatok összefogás nélkül megállíthatatlanok. A film eleje szimplán a Föld ökoszisztémáját mutatja be.... Tovább »

Dunától a Dnyeperig

Dunától a Dnyeperig

január 4, 2014 No Comments »

[Michael Palin’s New Europe]: A Himalája, a Szahara és más egzotikus helyek után Kelet-Közép-Európát is végigjárta Michael Palin angol filmes. Palin arra kereste a választ, hogyan változott meg a térségben... Tovább »

Mecsek

Mecsek

szeptember 20, 2013 No Comments »

Mecsek [Meček]: A Mecsekben szubmediterrán hatások érvényesülnek, az északi és a déli lejtők közt azonban jelentős éghajlati különbségek alakultak ki. Az éves csapadék átlaga 710 mm, az éves középhőmérséklet 10°C... Tovább »

Saalfeld: Türingia

Saalfeld: Türingia

augusztus 21, 2013 No Comments »

Thüringen [Saalfeld]: Változatos tájak, csodás kínálat várakból és kastélyokból páratlan építészeti és kulturális sokszínűség és rengeteg szabadidős szórakozás – ez jellemzi Türingiát, a nyaralás tartományát. Goethe óta senki sem foglalta... Tovább »

Tunisz óvárosa

Tunisz óvárosa

július 3, 2013 No Comments »

[Tunisz]: A város neve valószínűleg a berber eredetű “eltölteni az éjszakát” kifejezésből származik. A hatalmas Tuniszi-öböl partján fekszik, amelyhez a Tuniszi-tó köti, illetve egy csatorna köti La Goulette (Halk al-Wádí)... Tovább »

A bahreini erőd

A bahreini erőd

július 3, 2013 No Comments »

[Bahrein]: A Perzsa-öbölben található Bahreinben egy régészeti lelőhelyen felfedezték az egyik legősibbnek vélt kereskedő civilizáció nyomait. Bahrein északnyugati partján fekszik Saar városa, amelyről a nevét kapta a közeli régészeti feltárás... Tovább »

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration