Napló Online

A halasi csipke

A halasi csipke

március 5, 2015 No Comments »

[Büszkeségeink a Hungarikumok]: A halasi csipke 100%-os kézimunkával készülő varrott csipke, elkészítése roppant aprólékos és időigényes. A csipkéket az évszázados rajzok alapján, az eredeti motívumok felhasználásával, 60 féle öltésmintával –amelyek... Tovább »

Zsindelyes Pálinkafőzde

Zsindelyes Pálinkafőzde

február 6, 2015 No Comments »

[Büszkeségeink a Hungarikumok]: A főzde és a hozzá kapcsolódó érpataki kóstolóház nem csak szellemiségében, de külsőségeiben is őrzi népi hagyományokat. Erről tanúskodik a zsindelytető, a tornác és a spalettás ablakok... Tovább »

A Kodály-módszer

A Kodály-módszer

január 12, 2015 No Comments »

[Büszkeségeink a Hungarikumok]: Kodály Zoltán a magyar nevelés, ezen belül a zenei nevelés legnagyobb egyénisége. A közismerten Kodály-módszerként elterjedt zenei nevelés elsősorban nem a szolmizációval azonos, bár kétségtelen hogy a... Tovább »

A herendi Porcelán

A herendi Porcelán

január 2, 2015 No Comments »

[Büszkeségeink a Hungarikumok]: Tartalom: Ezúttal hazánk hírnevét határokon innen és túl is terjesztő, világszerte méltán ismert és elismert Herendi porcelán készítésének világát mutatjuk meg a massza előkészítésétől egészen a finom... Tovább »

A matyó népművészet

A matyó népművészet

december 21, 2014 No Comments »

[Büszkeségeink a Hungarikumok]: Tartalom: Ezúttal a matyóföld méltán elismert népművészetét, a hagyományos matyóhímzést, valamint azokat a lelkes és fáradhatatlan hagyományőrzőket mutatjuk be Önöknek, akiknek hála ez a 200 éves hagyomány... Tovább »

A táncház módszer

A táncház módszer

december 16, 2014 No Comments »

[Büszkeségeink a Hungarikumok]: Tartalom: A táncház hajdanán a faluközösségek egyetlen szórakozási formája volt. A 70-es években budapesti fiatalok indították útjára a táncházmozgalmat, mely művészi sokoldalúságával egy forradalmian új, értékpótló szerepet... Tovább »

Büszkeségeink

Büszkeségeink

december 14, 2014 No Comments »

A magyar nemzeti értékek, és azokon belül a hungarikumok megőrzendő és egyedülálló értékek. Az összetartozás, az egység és a nemzeti tudat erősítése érdekében nemzetünk értékeit össze kell gyűjteni, dokumentálni, az... Tovább »

Értelmetlen háborúk

Értelmetlen háborúk

szeptember 11, 2014 No Comments »

Küzdeni valamilyen célért érdemes. Miféle jelenség az, amikor az ember a saját java ellen harcol? Furcsa háborúnak vagyunk szemtanúi nap mint nap: egy egyoldalú harcnak. Az egyik oldal háborúzik, a... Tovább »

Csala Zsuzsa (1933-2014)

Csala Zsuzsa (1933-2014)

február 22, 2014 No Comments »

Az 1933. július 9-én született színésznő fiatalon építésznek vagy kertészmérnöknek készült, két nővérével versenyszerűen úsztak Újpesten, ő maga ifjúsági bajnok is volt. Ennek köszönhették, hogy az ötvenes években nem telepítették... Tovább »

A férfi

A férfi

december 14, 2012 No Comments »

Dr. Csernus Imre: Mitől boldog egy férfi? Miért van a férfiaknak szükségük pótmamára? Miért nem képesek udvarolni? Miért nem képesek pihenni és egyedül is jól érezni magukat? Miért szűnt meg... Tovább »

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration