Titkok és Tabuk

Kívülállók

Kívülállók

május 19, 2014 No Comments »

Szinte minden társadalomnak vannak olyan tagjai, akik valamilyen – olykor egészen meghökkentő – okból képtelenek a beilleszkedésre. Ők a kívülállók, a kirekesztettek, a közösség falain kívül élők – akik közül... Tovább »

Gyógyítók

Gyógyítók

augusztus 18, 2013 No Comments »

A gyógyítás képessége minden kultúrában kimagasló jelentőségű. Nagy tisztelet övezi nálunk is az orvosokat; számítunk rájuk. Bár képességük eredete rejtély és a gyógykezelés nem csak a bizalmon múlik, a hit... Tovább »

Kitaszítottak

Kitaszítottak

augusztus 16, 2013 No Comments »

Kitaszitottak: A sorozat olyan szokások és praktikák nyomába ered, melyek egyes társadalmakban a mindennapok részét képezik, máshol viszont szigorúan illegális és büntetendő a gyakorlásuk. Az emberi társadalmak lehetnek milliós létszámúak,... Tovább »

Rútak

Rútak

augusztus 3, 2013 No Comments »

Rútak: Az, hogy ki számít szépnek és csúnyának, kontinensről kontinensre, kulturáról kultúrára erősen változik. Léteznek azonban olyan szerencsétlen embertársaink, akik – szerzett vagy velük született rendellenességük miatt – a földkerekség... Tovább »

Tiniszex

Tiniszex

augusztus 3, 2013 No Comments »

Tini szex: A lányok a világ különböző pontjain különböző életkorban kezdik a szexet – különböző indíttatásból. A kambodzsai kreung népcsoportban a szülők “szerelmi kunyhókat” építenek lányaiknak, hogy azokban kísérletezve találják... Tovább »

Kínpad

Kínpad

június 29, 2013 No Comments »

Kínzó történelem 9.rész [Kínpad]: Csörlőkkel ellátott pad, amelyen a testrészeket külön-külön lehetett húzni a test szétszakadásáig. A fájdalom fokozására néha a pad egyes részein hegyes tüskék is helyet kaptak… A... Tovább »

Tetoválások

Tetoválások

június 24, 2013 No Comments »

Az alkotás igénye alapvető emberi vonás. Amikor azonban a legemberibb vásznon, a saját bőrünkön bontakoztatjuk ki kreativitásunkat, az riasztó is lehet a környezetünk számára. Filmünkben a fejvadászok földjére kalandozunk tabunak... Tovább »

Faltörő kos

Faltörő kos

június 11, 2013 No Comments »

Kínzó történelem 8.rész [Faltörő kos]: Talán a legrégebbi ostromgép a faltörő kos, melynek bonyolultsága a szakasznyi katona hordozta vaskos fatörzstől az ostromtornyok legalsó szintjére láncokkal rögzített, a kényelmes fogás érdekében... Tovább »

Csigázás

Csigázás

június 7, 2013 No Comments »

Kínzó történelem 7.rész [Csigázás]: A csigázást például végezhették úgy is, hogy a felemelt embert lezuhintották a magasból, de még földet érés előtt megállították az esését. Ennek a módszernek a biztos... Tovább »

Nyakszorító

Nyakszorító

június 7, 2013 No Comments »

Kínzó történelem 6.rész [Nyakszorító]: Az inkvizíció közismert jelentése az eretnekek kinyomozása és megbüntetése, illetve annak sajátos szervezeti formái. A középkori inkvizíció kialakulása után pápai jóváhagyással alapított, egymástól független szervezetek jöttek... Tovább »

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration