Brandon

Az elkövetkező szavak nem tanítanak senkinek semmit, aki nemérkezett el még megértése küszöbére. A fény nem világít senkire, aki azárnyékban áll. Magam vagyok a fény, ahogy mindannyian azok vagytok! Korlátlan hatalmam itt a Földön a szelekkel szárnyra kel, éssóhajaitokat hozzá kapcsolhatjátok. Sodró patakokkal folyókatduzzasztva a tengerbe ömlik, s ha akarjátok, elviszi magávalkönnyeiteket. A tűz forróságával lobban, hogy vágyaitokat, melyekbilincsként fonódnak rátok, a Nap hevében égesse el. S végül visszatéra földbe, hogy termékennyé tegye azt a képzeletetek, hogy apusztaságból buja erdők, a a porból virág legyen, a sárból pedig megformáljátok az energiát, használva – ha akarjátok – az énenergiáimat. Én a Holló vagyok. Boszorkányoknak mágus, keresztényeknek ördög, élőknek halott, jóknak rossz és a rosszaknak jó. Mégsem vagyok semmi, amit gondoltok rólam, és semmi, amit rólam hisztek. Ha szavaim a szeretetről szólnak, tudjátok, hogy a szeretet nem elragadtatás, nem tüzes szenvedély, nem pozitív vagy negatív – csak van, akár a fény, amely nem éri el azt, aki az árnyékban áll.

Ha szavaim gyűlöletről szólnak, tudjátok, hogy a gyűlölet csupán a szeretet egy minősége, melyet harag és bánat tüze táplál, és ez se több, mint szenvedély, mely pusztít. Akárcsak sokszor maga a szeretet. Szavaim korbácsként csapnak le, ha simogatásra vágytok, és símogatni fognak, ha a fájdalomba menekülnétek. Nem vagyok több nálatok, és nem vagyok más. Nem vagyok bölcsebb, se szebb,se fiatalabb vagy öregebb. Az vagyok, ami Ti vagytok, azzal a különbséggel, hogy én tudom, mi vagyok.

1965. február 1-én született Oaklandben,Bruce lee és Linda Emery első és egyetlen fiú gyermekeként. (a Lee-házaspárnak 1969-ben született egy lánya Shannon,aki szintén a színészi pályát választotta.) Kínai neve Lee Gwok Ho. A színész-nagyapa Brandon születésével egy időben halt meg.Bruce ebben az időben nagyon el volt foglalva a harcművészetével,ezért keveset tudott foglalkozni a fiával. Hong Kongba költöztek,Brandon itt kezdett a La Salle iskolába járni.Bruce halála nagy veszteség volt az akkor még csak nyolc éves gyereknek. Miután visszaköltöztek az Államokba Brandon számos iskolát elvégzett. Többek között a Strasberg színi akadémiát is. Apja nyomdokain haladva akció-színész lett. Első film amiben szerepelt az 1986-ban készült „Legacy of Range” volt. Összebarátkozott David Carradine -al aki akkor már befutott színész volt. ’90-ben forgatták a „Laser Mission” című filmet. A „Showdown in Little Tokyo” (Leszámolás kis Tokióban – 1991) című filmben együtt játszott Tia Carrere-val és Dolph Langrennel a 3. danos svéd származású kyokushin karate bajnokkal. Ezt követett egy Hong Kongban forgatott film a „Rapid Fire” 1992-ben.Utolsó filmje az Alex Proyas (Én a Robot, Dark City,Garage Days) által rendezett „The Crow” (A Holló) volt.A forgatás vége felé egy tragikus fegyverbaleset következtében Brandon halálos sérülést szenvedett. Egy kellék pisztoly – amiben egy fémdarab vagy éleslőszer (?) volt – elsült, és eltalálta Brandont. Az Észak Carolina állambeli, Hannover körzeti központi kórházba szállították, de az orvosok nem tudták megmenteni az életét. 1993. március 31.-én Brandon Lee 28 éves korában meghalt. Halálának oka belsővérzés. A felvett filmanyagnak ez a része nem került bele a végleges változatba. Menyasszonyával Eliza Huttonnal, áprilisra tervezték az esküvőjüket. Édesapja mellé temették a seattle-i Lake View temetőben.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.