Toto Riina (9)

február 18, 2013 No Comments »

9. rész Tartalom: Totó újabb ellenséget talál Pio La Torre, a kommunista párttitkár személyében. Miközben utasítást ad katonáinak, hogy szabaduljanak meg a kellemetlenkedő képviselőtől, Rómából megérkezik Dalla Chiesa tábornok, azzal a céllal, hogy felszámolja a Corleone-klánt. Az elszánt tábornok nem is sejti, mekkora veszélynek van kitéve ő és fiatal felesége élete. Totó ellentámadásba lendül Buscettával szemben is, és családján áll bosszút. Éppen Riina legidősebb fiának születésnapját ünneplik, amikor a rendőrség rajtaütésszerűen razziát tart azon a tanyán, ahol a klán megszabadul a holtestektől… A 12 részes sorozat minden idők egyik legnagyobb és leghírhedtebb maffiavezére, Salvatore „Totó” Riina életét dolgozza fel 1943-tól 1993-ban bekövetkező letartóztatásáig. A valós személyekkel valós eseményeket szinte dokumentarista pontossággal bemutató film két újságíró, Giuseppe D’Avanzo és Attilio Bolzoni könyvén alapul.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy lásd a tartalmat. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs ilyen üzenet! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd le gondolataid, érzéseidl! Nabucco vagyok. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

A sorozat a híres maffiavezér, Toto Riina életét meséli el 1943 és 1993 között, a nehéz kamaszkortól a “Cosa Nostrában” betöltött vezető bukásáig. De ez nem csupán a korán apa nélkül maradt kamasz élettörténete, aki később a bűnözés útjára lép, hanem esküldt ellenségeié is, akik mártírhalált haltak a maffia ellen folytatott küzdelemben, mint például Mangano felügyelő, Boris Giuliano, Dalla Chiesa tábornok, vagy Terranova, Costa, Falcone és Borsellino ügyészek.

Megjegyzem: Hosszú ideje folyik vita a maffia középkori eredetéről. Valószínűleg az “eredeti” Maffia egy titkos társaság volt a 15. században, amely felesküdött, hogy megvédi Szicília népét a katalán martalócoktól. Csak nagyon kevés történelmi bizonyíték maradt fent, amely alátámasztaná ezt a feltevést. A többségében elfogadott elmélet szerint a Maffia az elnyomás, a római és észak-olasz fennhatóság, és a külső invázió ellen lázadók csoportja volt. Az Olaszországban 1860-tól megkezdődött egyesülési folyamata azzal járt, hogy Szicíliában nem létezett elég erős állami szervezet ahhoz, hogy a nagybirtokok számára megfelelő biztonságot nyújthasson. A nagy földbirtokos családok így létrehoztak egy védelmi erőt, amely gyorsan kiterjeszkedett Szicília összes gazdasági területére.

Az egyre növekedő befolyással bíró szervezet beszivárgott a helyi majd a regionális politikai életbe is. 1924–1929 között Cesare Mori prefektus teljhatalmat kapott a szigeten Benito Mussolinitól, és nekilátott a maffia kiirtásának. Az üldöztetés azonban csak az illegalitásba kergette a maffiózókat és kikényszerítette a földrajzi elterjedésüket. Az 1920-as években egy maffiózó-család Tuniszban telepedett meg, mások pedig éltek az Egyesült Államokba irányuló szicíliai bevándorlás adta lehetőségekkel: Joe Masseria, Carlo Gambino, Joseph Bonanno és Charlie “Lucky” Luciano. Az amerikai hadsereg második világháborús, 1943-as szicíliai invázióját követően a régi vidéki maffiacsaládok átvették az amerikai olasz maffia modern eljárásait és lassan nemzetközi jelentőségű bűnszervezetté nőtték ki magukat.

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration