Toto Riina (11)

március 3, 2013 No Comments »

11. rész Tartalom: A Maranza és Bagarella ellen folytatott tűzharcban megsérült Sciro lassanként felgyógyul, de lába soha nem lesz már az igazi. Totó nem békél meg a ténnyel, hogy távollétében életfogytiglanra ítélték, azért bosszút esküszik Falconé ellen. Megkéri Pino Scarpuzzeddát, tegye el láb alól, azonban az ügyész tengerparti házánál szervezett merényletkísérlet csődöt mond. Mivel az ifjú Pino több hibát is elkövet, más területén garázdálkodik, és bankot rabol, Totó úgy dönt, megszabadul tőle. Antonio bejelenti az apjának, hogy rendőr szeretne lenni… A 12 részes sorozat minden idők egyik legnagyobb és leghírhedtebb maffiavezére, Salvatore „Totó” Riina életét dolgozza fel 1943-tól 1993-ban bekövetkező letartóztatásáig. A valós személyekkel valós eseményeket szinte dokumentarista pontossággal bemutató film két újságíró, Giuseppe D’Avanzo és Attilio Bolzoni könyvén alapul.
Rejtett tartalom Login vagy Register hogy lásd a tartalmat. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs ilyen üzenet! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd le gondolataid, érzéseidl! Nabucco vagyok. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

A sorozat a híres maffiavezér, Toto Riina életét meséli el 1943 és 1993 között, a nehéz kamaszkortól a “Cosa Nostrában” betöltött vezető bukásáig. De ez nem csupán a korán apa nélkül maradt kamasz élettörténete, aki később a bűnözés útjára lép, hanem esküldt ellenségeié is, akik mártírhalált haltak a maffia ellen folytatott küzdelemben, mint például Mangano felügyelő, Boris Giuliano, Dalla Chiesa tábornok, vagy Terranova, Costa, Falcone és Borsellino ügyészek.

Megjegyzem: Hosszú ideje folyik vita a maffia középkori eredetéről. Valószínűleg az “eredeti” Maffia egy titkos társaság volt a 15. században, amely felesküdött, hogy megvédi Szicília népét a katalán martalócoktól. Csak nagyon kevés történelmi bizonyíték maradt fent, amely alátámasztaná ezt a feltevést. A többségében elfogadott elmélet szerint a Maffia az elnyomás, a római és észak-olasz fennhatóság, és a külső invázió ellen lázadók csoportja volt. Az Olaszországban 1860-tól megkezdődött egyesülési folyamata azzal járt, hogy Szicíliában nem létezett elég erős állami szervezet ahhoz, hogy a nagybirtokok számára megfelelő biztonságot nyújthasson. A nagy földbirtokos családok így létrehoztak egy védelmi erőt, amely gyorsan kiterjeszkedett Szicília összes gazdasági területére.

Az egyre növekedő befolyással bíró szervezet beszivárgott a helyi majd a regionális politikai életbe is. 1924–1929 között Cesare Mori prefektus teljhatalmat kapott a szigeten Benito Mussolinitól, és nekilátott a maffia kiirtásának. Az üldöztetés azonban csak az illegalitásba kergette a maffiózókat és kikényszerítette a földrajzi elterjedésüket. Az 1920-as években egy maffiózó-család Tuniszban telepedett meg, mások pedig éltek az Egyesült Államokba irányuló szicíliai bevándorlás adta lehetőségekkel: Joe Masseria, Carlo Gambino, Joseph Bonanno és Charlie “Lucky” Luciano. Az amerikai hadsereg második világháborús, 1943-as szicíliai invázióját követően a régi vidéki maffiacsaládok átvették az amerikai olasz maffia modern eljárásait és lassan nemzetközi jelentőségű bűnszervezetté nőtték ki magukat.

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration