A Kennedy gyilkosság

november 23, 2013 No Comments »

Which Way Home [2009]: A 20. század leghírhedtebb politikai merényletéhez vezető események kis híján ugyanolyan sokkolóak, mint maga a gyilkosság. A film, sok más, a Kennedy-gyilkosságot feldolgozó alkotással ellentétben, az okokra és összefüggésekre koncentrál; figyelmét legalább olyan mértékben kiterjesztve a gyilkosra, mint a gyilkosság áldozatára. Vajon milyen korábbi események vezették a két főszereplőt Dallasba azon a végzetes novemberi napon? Milyen ember volt a gyilkos és áldozata valójában? A film Lee Harvey Oswald és John F. Kennedy történetének és személyiségének szemléletes lefestésével minden korábbinál mélyebb és átfogóbb képet tár elénk a merénylet hátteréről. “JFK sokkal több volt, mint aminek az emberek ismerték” – mondja a Kennedy-t alakító Rob Lowe. “Ezért az volt a célom, hogy a politikuson túl a férjet, az apát és a testvért is megjelenítsem – azt az embert, akinek küldetése van, azt az embert, aki okos, aki elbűvölő, aki megnevetteti a társaságában lévőket. A film intimitása és újszerű megközelítése, valamint a lebilincselő elbeszélés egyszerűen lenyűgözött.”

Bár Lee Harvey Oswald az amerikai történelem egyik leghírhedtebb alakja, a közvélemény alig tud róla valamit. A film egyik fő célja ezért az ő személyiségének a bemutatása – semmiképpen se egy szimpla, kétdimenziós ördögként, sokkal inkább egy nyugtalan és beteg lélekként, akinek a gyilkossággal csupán az volt a célja, hogy végre észrevegye valaki; kívánsága teljesült ugyan, ám csak rövid ideig élvezhette kétes hírnevét, hisz két nappal a merénylet után maga is puskagolyó áldozatává vált.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration