Dunától a Dnyeperig

január 4, 2014 No Comments »

368[Michael Palin’s New Europe]: A Himalája, a Szahara és más egzotikus helyek után Kelet-Közép-Európát is végigjárta Michael Palin angol filmes. Palin arra kereste a választ, hogyan változott meg a térségben lakók élete a berlini fal leomlása óta, de felkereste Magyarországot is. Új Európa! Ez a címe a sorozatnak. A főszereplője Michael Palin, a legendás Monthy Python-csoport egykori tagja, aki nemcsak színészként és humoristaként, hanem útifilmek készítésével is hírnevet szerzett magának. Verne Gyula regénye nyomán nyolcvan nap alatt körbejárta a Földet, és forgatott a Himalájáról ugyanúgy, mint a Szaharáról.

20 kelet-közép-európai országot látogatott végig, hogy megvizsgálja, hogyan változott a térség lakóinak élete a berlini fal leomlása óta eltelt közel húsz évben. Megjegyezte, hogy nagyon kevés olyan emberrel találkozott, akik valódi dühvel emlékeztek a szovjet időkre, viszont beszélt olyanokkal, akiknek voltak szürreális emlékeik. Palin megjegyezte, hogy utazásai során az emberekkel leginkább a múltról beszélgetett, a jövőt illetően ugyanis senki sem biztos. Ezeknek az új szabad országoknak ugyanis megvannak a maguk problémái, a gazdagok egyre vagyonosabbak, míg a szegények általában rosszabbul élnek, mint korábban.

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration