Az Univerzum Peremén

A példátlan műsor egyetlen, vágás nélküli felvételfolyama azt mutatja meg, hogy mit látnánk űrhajónk ablakából, ha képesek lennénk keresztülszelni a teljes világegyetemet… Neil Armstrong Holdon hagyott lábnyomai mellett elsuhanva előbb felkeressük a fényesen világító Vénuszt, majd elhaladunk a Merkur, e szinte teljes egészében vasból álló kicsiny bolygó mellett, mely valószínűleg egy régen létezett, sokkal nagyobb égitest maradványa. A Mars a szélsőségek bolygója: az itt tomboló tornádókhoz és az itt található vulkánokhoz és kanyonokhoz hasonló nincs a Földön; de egzotikum tekintetében a Jupiter se marad le mögötte, hisz körülötte évszázadok óta egy – méreteit tekintve a Földnél háromszor nagyobb – „vörös vihar” tombol!

A Szaturnusz Titán nevű holdján igazi földbéli táj fogad minket: a szárazföldeket folyók, tavak és óceánok tagolják, ám ezek anyaga nem víz, hanem folyékony metán… Létezhetett itt valaha élet? Amikor már több mint 90 billió kilométerre járunk a Földtől, belépünk az Epsilon Eridani csillagrendszerbe, melynek por és jég alkotta látványos gyűrűi saját Naprendszerünk 4,5 milliárd évvel ezelőtti kialakulását juttatják eszünkbe.

Még tovább haladva azután elérkezünk a Nappal körülbelül azonos korú Gliese 581 csillaghoz, melynek egyik bolygóján – csillagától való távolsága alapján – elméletileg élet is előfordulhat… Keresse fel velünk a világegyetem bölcsőjét, és pillantson be azoknak a misztikus felhőknek a mélyére, melyekben a csillagok születnek, fényt és talán életet adva az univerzumnak!

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.