Otthonunk, a Föld

január 17, 2014 No Comments »

368Teljesen mindegy, hogy vezető politikusok felismerik-e a fizikai, földrajzi katasztrofális változásokat, ha nem tesznek ellen hatékonyan. A folyamatok összefogás nélkül megállíthatatlanok. A film eleje szimplán a Föld ökoszisztémáját mutatja be. Majd a környezetszennyezés mai mértékét elképesztő adatokkal, tényekkel alátámasztva. Las Vegas, New York, Los Angeles, Shenzhen, Mumbai, Tokió és Dubaj tipikus példái a pazarló világ fellegárainak. A film második része a legérdekesebb: az új technológiai eljárásokon keresztül mutatja be a film a nem is olyan távoli jövőt.

A filmben lélegzetelállító légifelvételek sorjáznak gyönyörű vízesésekről, integető jegesmedvékről, bálnákról és bűzölgő nagyvárosokról, olajjal szennyezett folyókról. Amit a film sugall, nagyon rémisztő: az emberiség egy emberöltő alatt annyi pusztítást vitt végbe, mint előtte több ezer évig soha. Kevés időnk van, hogy megváltoztassuk fogyasztói szokásainkat, és megfordítsuk a folyamatot. Földünk a magasból című fotóalbumának, és az abból készült filmnek a sikerét követően Yann Arthus-Bertrand újabb képkölteményt készített bolygónkról és annak törékeny egyensúlyáról. Miközben a világ több mint ötven országába kalauzol el, az Otthonunk csodákkal és meglepetésekkel szolgál, aggodalommal teli kérdéseket tesz fel, mondanivalója pedig egyszerre tanítja és ösztönzi cselekvésre nézőjét.

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration