Templomos Lovagok

március 31, 2014 No Comments »

A középkorban sok különös dolgot suttogtak a Templomos lovagokról: hogy ők őrzik a Szent Grált… hogy ismerik Jézus állítólagos leszármazottait… és hogy – egy évszázaddal Kolumbusz előtt – ők fedezték fel az Újvilágot. Az Európa legtitkosabb és legbefolyásosabb vallási társaságaként számon tartott templomosok jeruzsálemi és párizsi pénzügyi központjaikon keresztül pápákat, királyokat és uralkodókat támogattak, segítették az egyházakat, és karitatív tevékenységet végeztek, ám amikor szembekerültek a francia királlyal, egy csapásra árulókká és ördögimádókká váltak a hatalom szemében.

Az illegalitásba szoruló szervezetet azonban nem sikerült maradéktalanul felszámolni, hiszen – az összeesküvés-elméletek pártolói szerint legalábbis – a jelenleg is nagy befolyással bíró szabadkőműves mozgalom az ő romjaikon nőtt naggyá.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration