Szcientológia

openA szcientológia nehezen ismertethető vallás(?), amely néhány hollywoodi sztárnak köszönhetően tett szert népszerűségre. A szcientológiát L. Ron Hubbard alapította 1953-ban, mindössze négy évvel azután, hogy a következő kijelentést tette: „Vallást szeretnék alapítani, mert abban van pénz.” Hubbard számításai beváltak, és multimilliomos lett belőle. A szcientológia tanítása szerint az ember halhatatlan, amely eredetileg nem erről a bolygóról származott, és az anyag, az energia, a tér és az idő csapdájába esett. A szcientológia hívei az „auditálás”-nak nevezett folyamat révén törekszenek az üdvösségre, melynek során megszabadulnak az „engramoktól” (a múltban átélt fájdalmas emlékektől és az energiagátat képező öntudatlanságtól).

A szcientológia rendkívül költséges vallás(?), mert csaknem minden eleme valamiféle díj ellenében gyakorolható. Ezzel magyarázható, hogy a szcientológusok soraiban szinte kizárólag tehetős embereket találunk. Ráadásul nagyon szigorú vallásról(?) van szó, amely súlyos büntetést ró azokra, akik megpróbálják elhagyni a tanait és feladni a tagságukat. A szcientológia kizárólag L. Ron Hubbard írásait és tanításait ismeri el „szentírásként”. A szcientológiában több isten van, s némelyek közülük magasabb rendűek másoknál. A bibliai kereszténység ezzel szemben egyetlen igaz Isten létét ismeri el, aki a Bibliában és Jézus Krisztuson keresztül nyilatkoztatja ki magát nekünk. Akik Benne hisznek, nem fogadhatják el a szcientológia által népszerűsített téves elképzelést Istenről.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

4 hozzászólás to “Szcientológia”

 1. avatar
  nabucco says:

  A szcientológia több más kultuszhoz hasonlóan tagadja Krisztus istenségét. Ahelyett, hogy bibliai módon értékelnék személyét és a megváltás művét, afféle alacsonyabb rendű istennek tulajdonítják, aki az évek során legendás hírre tett szert. A Biblia világosan tanítja, hogy Jézus testben megjelent Isten volt, és azért kellett testet öltenie, hogy áldozatul adhassa magát a bűneinkért. Krisztus halálának és feltámadásának köszönhetően reménykedhetünk abban, hogy örök életet kapunk Istentől.

  • avatar
   nabucco says:

   A szcientológia alapvetően jónak tartja az embert, és mélységesen rossz szemmel nézi, ha valakinek azt mondják, hogy meg kell térnie, vagy hogy bűnös. A Biblia ezzel szemben azt tanítja, hogy az ember bűnös, és csak akkor van esélye, ha elfogadja Krisztust Urának és Megváltójának.

   • avatar
    nabucco says:

    A szcientológusok a reinkarnációban és abban hisznek, hogy az ember élete során elérhető üdvösség nem más, mint az élet és halál körforgásából történő kiszabadulás. Úgy gondolják, hogy bármely vallás gyakorlása elvezethet a bölcsességre, megismerésre és üdvösségre. A Biblia azonban azt tanítja, hogy Jézus Krisztus az egyetlen út, amely az üdvösségre visz. Jézus maga mondta: „Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam”.

    • avatar
     nabucco says:

     A szcientológia és a Biblia tanításait összevetve láthatjuk, hogy nem sok közös van bennük, ha van egyáltalán bármi is. A szcientológia tévútra vezeti az istenkereső embereket. Még ha olykor keresztényinek hangzó nyelvezetet használ is, minden fontos kérdésben szögesen ellentmond a kereszténység tanításának. Éppen ezért határozottan kijelenthetjük, hogy a szcientológia semmiképpen nem tekinthető keresztény felekezetnek.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.