Szépleányok

header_logo33Az első magyar szépségverseny: Volt egyszer egy vidám, kedves és gyönyörű fonyódi diáklány, tizenhat éves volt, amikor 1985 tavaszán jelentkezett az ötven év kihagyás után megrendezett “első” magyar szépségkirálynő-választásra. Molnár Csilla Andrea 1969. január 20-án született Kaposváron. 1972 óta élt Fonyódon. Mind általános, mind középiskolai tanulmányait Fonyódon végezte. A szépségversenyre 1985 kora tavaszán jelentkezett, egy osztálytársa találta a versenyfelhívást egy újságban, s mondta Csillának, induljanak mindketten. A szépségversenyre jelentkező több mint 2000 lányból hatszázan kerültek a selejtezőkbe, melyet hat helyszínen és hat időpontban rendeztek meg szerte az országban.

A nagy napra, a döntőre 1985. október 5-én került sor a Budapest Kongresszusi Központ vadonatúj épületében. Az ide bekerült 25 lány már délelőtt a helyszínre érkezett főpróbát és kamerapróbát tartani. A versen este 9 órakor kezdődött. A színfalak mögött nagy volt az izgalom. Az öltözőben elhelyezett TV-készülékeken a lányok izgatottan figyelhették az éppen a színpadon vonuló társaik szereplését és kapott pontszámait. Csilla annyira izgatott volt, hogy észre sem vette: szinte maximális pontszámot ért el. Csak a koronával a fején tudatosult benne, hogy ő lett Magyarország legszebb lánya.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.