Nomád fafaragók

A kisfilm beszámoló a Szentgáli Tiszafa Famíves Műhely 2012-es fafaragó táboráról készült. Szabó István népi iparművész fafaragó mester a Magyar Kultúra Lovagja és családja idén 20. alkalommal rendezte meg hagyományőrző kézműves táborát. A táborozók a természetben tanulhatták meg azt, hogyan maradjanak életben a civilizációtól távol. A pusztító város és médiahandabanda itt nem volt jelen. Lehetőség nyílott a tapasztalatcserére, tanulásra, vidám és tartalmas beszélgetésekre, barátságok szövésére, mindenre, amitől az ember jobbá válhat. A táborozók korra és nemre való tekintet nélkül betekinthettek jó néhány kismesterség titkaiba.

A fa- és kőfaragás mellett a gyakorlatban is megpróbálkozhattak a lószőr ékszer készítéssel, a bőrözéssel, az agyagszobrászattal és a nemezeléssel. A táborból mindenki magával vihette az elkészített kis remekműveit. Mindenkinek ajánlom, hogy évente legalább egyszer térjen vissza a gyökerekhez, tapasztalja meg a közösség szerető erejét ebben, vagy más hasonló táborokban! Köszönjük Pista bácsi, köszönjük Szabó, Bolvári és Patona családok!

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.