Sötétbe zárt szépség

lifeBeszélhetünk-e szépségről, ha nem látszik? Lehet-e szép, aki nem látja mi a szépség? Balázs Iván rendhagyó dokumentumfilmjében hat vak nő átalakulás-történetét kísérhetjük nyomon, akik, ha csak egyetlen napra is, de igazi dívává változhatnak a nap végére. A film arra keresi a választ, hogy a nőiesség, a szépség és a tetszeni akarás örök törvénye vajon azokra is igaz, akik – látásukban korlátozva – sosem láthatják magukat, a tükörképüket, és azt, hogy ők milyenek is valójában. A Vakok Állami Intézete minden évben egy különleges rendezvénnyel lepi meg lakóit: hangkísérettel ellátott divatbemutatót rendez – úgy, hogy maguk a modellek is látássérült hölgyek.

Ezúttal Magyarország legismertebb stylistja, Lakatos Márk és csapata készíti fel a lányokat a kifutós megmérettetésre. A filmben hat különböző hölgy nővé válása, megszépülése és önmagára találása jelenik meg szívbemarkoló őszinteséggel,- tükröt tartva elsősorban nekünk, látóknak – a valódi szépség természetéről.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.