Ha elindult, hadd menjen

musichungaryA lemez címadó dalaként egy kalotaszegi népdal első sorait, illetve annak feldolgozását választották, Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen…. Többféle szempontból is találó ez a cím. Az egyik az a tény, hogy a ” Senki nem ért semmit.” című lemezük amely nem csak autentikus magyar népzenét, hanem tradicionális blues muzsikát, József Attila Bolyongok című versét, no és meglepetésként alternatív rock muzsikát is magában foglal, sokak szerint egy új irányzatot hozott létre a magyar zenei életben. A közönség elismerését mindenképpen bizonyítja, hogy 2007 novemberében ez a lemez Aranylemez lett. Ez a népzenei szakmában nagy elismerést jelent.

Share

×

Mivel ezen a lemezen is követni szándékozzák azt a hagyományt, hogy miközben megőrzik a régi szép magyar népzenei értékeket, nyitnak a változó világunk felé is, hogy a népzene igazi szépségét azoknak is meg tudják mutatni, akiknek talán kevesebb alkalmuk van a vele való találkozásra.

Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen…”
Ez a képzeletbeli vonat nemcsak térben, de időben is elvisz minket olyan helyszínekre, ahová mi már nem juthatunk, de jó emlékeket idézhet fel és mellette kellemes szórakozást is, ígér.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.