A herendi Porcelán

napl_[Büszkeségeink a Hungarikumok]: Tartalom: Ezúttal hazánk hírnevét határokon innen és túl is terjesztő, világszerte méltán ismert és elismert Herendi porcelán készítésének világát mutatjuk meg a massza előkészítésétől egészen a finom vonalú ecsetvonásokig, amelyek megkoronázzák a fehér aranyként is emlegetett porcelánt. A kézről-kézre járó termék a folyamatok sűrűjében valódi műalkotássá válik az iparművészek asztalán. Tradíció és innováció, ez az a mottó, amely mentén halad a manufaktúra lelkes csapata. Ismerjék meg Önök is azt a szellemiséget, amely körülöli a Herendi porcelánkészítést. A hungarikumok listáját méltán bővíti a Herendi porcelán amelyről, méltán mondhatjuk: Szeresd, mert a miénk! Becsüld, mert magyar! (Infó): A magyar nemzeti értékek, és azokon belül a hungarikumok megőrzendő és egyedülálló értékek.

Az összetartozás, az egység és a nemzeti tudat erősítése érdekében nemzetünk értékeit össze kell gyűjteni, dokumentálni, az értékvédelem alapjául szolgáló dokumentációt a szigorú nyilvántartás és kutathatóság szabályai szerint meg kell őrizni, az értékeket pedig ápolni, védelmezni és támogatni kell. Örökségünket, a magyar kultúra évezredes értékeit, a magyarság szellemi és anyagi alkotásait, ember alkotta és természet adta értékeit átfogó értéktárban kell összesíteni. A nemzeti értékeink védelme hozzájárul a nemzeti azonosság-tudat kialakulásához és megszilárdításához. Nemzeti értékeink széles körű hazai és külföldi bemutatása, megismertetése nyelvi, szellemi, kulturális, gazdasági teljesítményünk, természeti és épített értékeink elismertetése, valamint az országmárka erősítése egyaránt kiemelkedő jelentőségű.

Az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy a nemzeti értékeket az egyetemes értékek részének tekinti, amely értékek a magyarság múltjának, jelenének és jövőjének dinamikusan fejlődő tárháza, az értékalapú nemzeti összefogás alapja. A nemzeti értékek tárházát gazdagítják a magyarországi együtt élő népek, a magyar nemzetalkotó nemzetiségek és a határon túli, valamint szerte a világban élő, magukat magyarnak valló egyének, közösségek értékei. A nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló Törvényt 2012. áprilisában fogadta el az Országgyűlés, amely ugyanazon hónapban kihirdetésre került. Ezt követően 2012. októberében 16 taggal megalakult a Hungarikum Bizottság. 2013. április 17-től pedig hatályossá vált a törvény végrehajtási rendelete a magyar nemzeti értékek és a hungarikumok gondozásáról.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.