Zsindelyes Pálinkafőzde

napl_[Büszkeségeink a Hungarikumok]: A főzde és a hozzá kapcsolódó érpataki kóstolóház nem csak szellemiségében, de külsőségeiben is őrzi népi hagyományokat. Erről tanúskodik a zsindelytető, a tornác és a spalettás ablakok is. Kizárólag ép gyümölcsből készült, valódi pálinkáink széles palettája található meg a Zsindelyes termékek körében. A Zsindelyes termékcsalád különlegessége, hogy az acéltartályos pihentetés után még 3 hónapot fahordóban érlelődik a Kajszibarack-, Szilva-, Szabolcsi Alma- és a Vilmos Körtepálinka, amelynek köszönhetően rendkívül kellemes színt, illatot és zamatot kap. A termékcsalád tagjai közül is kiemelkedik az Újfehértói Fürtös Ágyas Meggy, amely számos hazai és nemzetközi díjat nyert.

Ezek közül különösen fontos a 2005-ös Magyar Termék Nagydíj, hiszen ezt a díjat soha ezelőtt nem ítélték oda pálinkának és 2007. október 06-án átvett Földrajzi Árujelző Oltalomba vételről szóló tanúsítvány, melynek értelmében Újfehértói Meggypálinkát csak a Zsindelyes Pálinkafőzde állíthat elő és forgalmazhat. A Nemes Házi pálinkák termékcsaládba tartozik az Érlelt Nemes Házi Vegyes pálinka, és az Érlelt Nemes Házi Törköly pálinka. Ezek a pálinkák aranyló színűek és kellemes íz világúak, köszönhetően a 6-10 hónapos tölgyfahordós érlelésnek.

A Bio termékcsaládban nem hétköznapi gyümölcspálinkák kapnak helyet. A vadalma, kökény, som, vadcseresznye, vadkörte pálinkák közös jellemzője a fanyar és markáns íz. Pálinkáink nemzetközi párlatversenyekről is rangos díjakat hoznak el. Legutóbbi megméretetésünk alkalmával a londoni IWSC Nemzetközi Párlatversenyen a Tokaji Sárga Muskotályos Törköly ezüstérmet, a Vadalma Pálinka és a Zsindelyes Málnapálinka bronzérmet szerzett.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.