A Pálinkás Imi

december 14, 2014 No Comments »

hungary[avagy fejezetek egy agglegény életéből]: Imi pálinkája egy igazi “Hungarikum”. A pálinka jó ha sok van, na de ahhoz sokat is kell dolgozni… Imi megmutatja. A pihenést, szórakozást is. (Jegyzet): Falu vagy város? Örök kérdés ez, melyet öreg vagy fiatal, férfi vagy nő, mindig másképp lát. Órákig lehet vitatkozni, érvelni a zsúfolt metropoliszok és a végtelen csendbe burkolózott vidék mellett egyaránt. Hogy a kor embere, fiatalok és idősebbek hogyan látják azt, ami a nyelvvizsgák örök témaköre, nem lenne könnyű megmondani. Miben tér el a városi élet a falusitól? A falusi élet sokkalta nehezebb, mindenki azt gondolja, hogy falun könnyű az élet, de ez nem így van, nagyon sokat kell dolgozni. Gyerekként nem érzi az ember, akkor jóval szabadabb, mint a városban, hiszen ott nem fogják olyan keményen a szülők a gyerekeket, nincs annyi minden, amitől félteni kell a gyereket, nincs annyi veszély.

Az élet viszont sokkalta keményebb, nincs munkalehetőség, ha pedig a mezőgazdaságot választja valaki, akkor a földeket megállás nélkül művelni kell. Sajátos “lakosságcsere” zajlik az országban. A városokból a környezõ településekre költözik, aki csak teheti. Miért is? Mert egészségesebb, nyugodtabb ott a világ, viszonylag olcsóbb az ingatlan – olcsóbb az élet. Falun élek, és mégis városban – mondhatja az a szerencsés agglomerációs lakos, aki önszántából, nem a kedvezõtlen anyagi körülmények szorításban hagyja el a város nyüzsgését. A legsúlyosabb probléma az, hogy a kiköltözõk -különösen a tizenévesek – továbbra is a várost érzik otthonuknak, ott keresnek maguknak programot.

Sok helyütt a falusi közösség olyan emberekkel hígult fel, akik a helyi életben nem vesznek részt, nem ott barátkoznak, nem ott keresnek kapcsolatokat. Ez a feltevés fõleg azokra érvényes, akik üdülési célból vásároltak házat vidéken. Az ingázó ember lakóhelye a teljes nyugalom szigete, ahonnan nem csupán a világ zaját, hanem sokszor a barátokat is száműzi.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration