Tomboló tornádók

40000[Tornado Rampage]: 15 év legpusztítóbb tornádóit láthatjuk ebben a filmben: a forgószelek egyre nagyobb számban és erővel csapnak le Amerikára – egy hónap alatt közel száz alkalommal. Az elmúlt másfél évtized legrombolóbb viharai 2008-ban tomboltak, a károk mértéke országszerte riasztó méreteket öltött. A műsorban a valaha volt legerőszakosabb tornádók legritkább példányait láthatjuk “munka közben”. A felvételek egy része televíziós híradókból került elő, más részük amatőr házi videó, melyet a helyszínen jelenlévők készítettek. Láthatjuk, ahogy a sodró szél játszi könnyedséggel lakókocsikat emel a magasba, utat tör magának a tölgyfaerdőben, gyufaszálként roppantva össze a vastag fatörzseket.

Az eseményeket narráció köti össze, melyből a körülményekről és a vihar közepébe csöppent civilekről tudhatunk meg további részleteket. Nem csupán az őrjöngő természeti csapások története tárul fel előttünk: a jelenség mögött rejlő tudományos kérdésekre is válaszokat kapunk.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.