A légy

03[Különös összefüggések]: Michael Dickinson professzor olyan robotlegyet szeretne kifejleszteni, amely katasztrófák túlélőinek keresésére is felhasználható… A pergő ritmusú és szórakoztató “Különös kapcsolatok” sorozat a tudomány nevében végrehajtott legkülönösebb kísérleteket mutatja be. Megismerhetjük a sáskák repülésének titkát, és azt a csodálatos képességüket, amelynek segítségével sohasem ütköznek egymással a rajban. Megtudhatjuk, hogyan észlelik a fókák a halat olyan vízben, amelyben az orruk hegyéig sem látnak. Találkozhatunk egy kutatóval, aki legyekkel játszik videojátékot, de láthatunk gondolatvezérelt írógépet, patkányagy által navigált vadászrepülőt, és rácsodálkozhatunk a világ első – részben ember, részben gép – kiborgjára is.

Vigyázat! Ez nem sci-fi: ez a jövőnk. A Discovery Science szórakoztató sorozata valóban rávilágít néhány “különös kapcsolatra”!

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.