Viktoriánus kori gyilkosok

openViktoriánus kori alattomos gyilkosok: Hozzánk hasonlóan a viktoriánus kor emberét is – megigézte a technológia és megszállott materialisták voltak. Azt kutatja e dokumentumfilmben dr. Suzannah Lipscomb, milyen szempontból voltak a viktoriánusok a kísérleti alanyaink, akik elsőnek tapasztalták meg a napi élet olyan ellenőrizetlen és kipróbálatlan eszközeit, melyeket ma elfogadottnak tekintünk. A viktoriánus kori otthont kiindulópontnak és kísérleti terepnek tekintve, a benne található láthatatlan gyilkosok után kutat Suzannah.

Azt vizsgálja, hogyan kerültek alattomos gyilkosok az ipari forradalom következményeként, a fejlődés nevében otthonainkba – és hogyan leplezte le ezeket először a tudomány és hogyan kereste megszüntetésük módjait. Tapétában található arzénnel kísérletezik, baktériumok tenyészt cumisüvegekben és megpróbál lazítani a viktoriánus fűzőkön – mindezt a hétköznapi viktoriánus kori életmód végzetes következményei felfedése érdekében teszi.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.