Találkozás földönkívüliekkel

open[Szibériai találkozás]: 1908 júniusában egy hatalmas, ezer hirosimai bomba erejével felérő robbanás tarolta le az erdőt Szibéria egy eldugott szegletében. De a terület nagyon távol volt mindentől, az idők pedig zavarosak voltak, úgyhogy húsz évig senki sem próbálta kideríteni, mi történt. Amikor az első kutató odakeveredett, feltételezte, hogy egy meteoritkrátert fog találni, de valójában semmi más nem volt ott, mint a kidőlt fák – és a rejtély. Azóta száznál is több elmélettel álltak elő, köztük azzal a némely szovjet tudós által nagyon komolyan vett állítással, hogy egy földönkívüli atommeghajtású űrhajó okozhatott nukleáris robbanást a helyszínen.

A perdöntő bizonyítékok teljes hiánya életben tartja a rejtélyt. Elutazunk erre az elhagyatott vidékre, mely mindmáig egyaránt vonzza a komoly tudományos érdeklődést és a különös feltételezéseket.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.