Emberek Bolygója : 2.

január 18, 2015 No Comments »

human_planet_book_300[Sivatagok – Élet a kemencében]: Étel nélkül hetekig képesek vagyunk életben maradni, de víz nélkül csak napokig bírjuk. Ennek ellenére több millióan közülünk víz nélküli sivatagokban élnek a föld különböző pontjain. A víz felkutatása bolygónk legszárazabb területein hatalmas feladatot jelent, és bámulatos megoldásokhaz vezet. Az ifjú Mamadou egy hatalmas homokviharral dacolva vezeti marháit egy távoli tóhoz, ám egy elefántcsorda megelőzi. Hogyan tud mégis áttörni az elefántok blokádján, hogy megitassa állatait? Tubu aszonyok és gyermekeik heteken át vándorolnak a Szahara végtelen homokdűnéin át, és végül csalhatatlan érzékkel megérkeznek az áhított oázishoz.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy lásd a tartalmat. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs ilyen üzenet! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd le gondolataid, érzéseidl! Nabucco vagyok. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

A száraz évszakban van egy nap, amikor egy adott jelre kétezer férfi rohamozza meg az összezsugorodott Antogo-tavat, hogy kézzel minél több halat zsákmányoljanak. Az esős évszakkal együtt érkezik meg a virágzás és a szerelem időszaka – a nigeri vodabe férfiak kifestve és teljes díszben készülnek udvarlási táncukra és szépségversenyükre. (Jegyzet): Mit tesz egy ember, szemben a természet hatalmas és nyers erőivel szemben? Mi történik, ha a civilizáció és a technológia nyújtotta támasz nélkül, egymagában kell gondoskodnia a túléléséről?

A válasz: elkezd gondolkozni. A BBC legújabb, lélegzetelállító látványvilágú sorozata hátat fordít a nagyvárosok betondzsungelének, és olyan túlélési stratégiákat sorakoztat fel, amelyeket a természetközeli életet élő, vadászó-gyűjtögető emberek fejlesztettek ki evolúciós történetük során. A képességek, amelyekre szert tettek, túlmutat minden várakozáson. Pedig abban, hogy az ember a legkülönlegesebb állatfaj, nincs semmi meglepő. Elvégre ennek köszönhető, hogy most itt az alkalom, hogy megnézzünk egy sorozatot saját magunkról, és elámuljunk azokon a viselkedésformákon, melyeknek fennmaradásunkat köszönhetjük.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration