Emberek Bolygója : 4.

február 14, 2015 No Comments »

human_planet_book_300[Esőerdők – és a fák népe]: Az esőerdők több növény- és állatfajnak adnak otthont, mint bármely más élőhely a világon. Az ember számára azonban nem olyan könnyű itt az élet, mint látszik. A fák közötti élet nagy tapasztalatot, leleményességet és bátorságot igényel. A brazíliai matis törzs tagjai négyméteres fúvócsövekkel vadásznak majmokra – szinte teljes csöndben. A kongői őserdő mélyén Tete halált megvető bátorsággal mászik fel egy óriási fa törzsén pusztán egy liándarab segítségével, hogy aztán dühödt méhek rajával szembeszállva szerezzen lépesmézet a családjának. Három gyerek a venezuelai piaroa törzsből madárpókra vadászik a dzsungelben, amelyeket tüzön pirítanak meg uzsonnára. A nyugat-pápua korowai törzs ritka mérnöki szakértelemről tesz tanúbizonyságot, amikor 35 méter magasan, a fák lombkoronájának szintjén építik fel lakásukat. Végül Brazíliában repülőről pillantunk alá olyan bennszülöttekre, akiknek még nem volt kapcsolatuk a civilizációval.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy lásd a tartalmat. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs ilyen üzenet! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd le gondolataid, érzéseidl! Nabucco vagyok. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

Mit tesz egy ember, szemben a természet hatalmas és nyers erőivel szemben? Mi történik, ha a civilizáció és a technológia nyújtotta támasz nélkül, egymagában kell gondoskodnia a túléléséről? A válasz: elkezd gondolkozni. A BBC legújabb, lélegzetelállító látványvilágú sorozata hátat fordít a nagyvárosok betondzsungelének, és olyan túlélési stratégiákat sorakoztat fel, amelyeket a természetközeli életet élő, vadászó-gyűjtögető emberek fejlesztettek ki evolúciós történetük során. A képességek, amelyekre szert tettek, túlmutat minden várakozáson. Pedig abban, hogy az ember a legkülönlegesebb állatfaj, nincs semmi meglepő. Elvégre ennek köszönhető, hogy most itt az alkalom, hogy megnézzünk egy sorozatot saját magunkról, és elámuljunk azokon a viselkedésformákon, melyeknek fennmaradásunkat köszönhetjük.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration