Emberek Bolygója : 5.

február 25, 2015 No Comments »

human_planet_book_300[Hegyvidékek – Élet a ritka levegőn]: Akár sűrű erdők borította hegyekről, akár lélegzetelállító, ég felé törő szirtekről legyen is szó, minél magasabbra mászunk, annál keményebb az élet a hegyekben. Nyugat-Mongóliában, az Altáj-hegység lejtőin az irdatlan nyílt terepek lehetetlenné teszik a vadászatot, ezért az itt lakók sasokat háziasítanak, hogy aztán e bámulatos ragadozók segítségével vadásszanak. Etiópia szakadékos hegyvidékén egy kamasziú hősies küzdelembe bocsátkozik a gátlástalan dzseládapáviánokkal, amelyek lerohanják családja szűkös megélhetést biztosító gabonaföldjét. Nepálban, a Himalája csúcsainak háttere előtt tanúi lehetünk egy égi temetésnek: ahol nincs elég fa a holtak elhamvasztásához, és ahol temetni jószerivel lehetetlen, az elhunytak testét keselyűknek kínálják fel a természet előtti végső tiszteletadásként.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy lásd a tartalmat. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs ilyen üzenet! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd le gondolataid, érzéseidl! Nabucco vagyok. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

Mit tesz egy ember, szemben a természet hatalmas és nyers erőivel szemben? Mi történik, ha a civilizáció és a technológia nyújtotta támasz nélkül, egymagában kell gondoskodnia a túléléséről? A válasz: elkezd gondolkozni. A BBC legújabb, lélegzetelállító látványvilágú sorozata hátat fordít a nagyvárosok betondzsungelének, és olyan túlélési stratégiákat sorakoztat fel, amelyeket a természetközeli életet élő, vadászó-gyűjtögető emberek fejlesztettek ki evolúciós történetük során. A képességek, amelyekre szert tettek, túlmutat minden várakozáson. Pedig abban, hogy az ember a legkülönlegesebb állatfaj, nincs semmi meglepő. Elvégre ennek köszönhető, hogy most itt az alkalom, hogy megnézzünk egy sorozatot saját magunkról, és elámuljunk azokon a viselkedésformákon, melyeknek fennmaradásunkat köszönhetjük.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration