Emberek Bolygója : 6.

március 20, 2015 No Comments »

human_planet_book_300[Gabona – A hatalom gyökere]: A füves puszták táplálják az emberiséget. Mi, emberek évezredekkel ezelőtt megtanultunk gabonát termelni a füves pusztákon, és háziasítani az állatokat, amelyek rajta élnek. Sikerünk bizonyítéka, hogy immár közel hétmilliárd ember él a földön. Ebből az epizódból azonban kiderül, hogy ebben az édenkertben sem mindig rózsás az élet. A kenyai dorobó törzs tagjaival együtt járjuk a szavannát, és láthatjuk, mint ijesztenek el éhes oroszlánokat, hogy húst raboljanak frissen elejtett prédájukból. Mongol lovasokkal vágtathatunk a sztyeppéken át, és megláthatjuk, a maszáj gyerekek hogyan beszélgetnek a mézmutató madárral, amely ínycsiklandó csemegékhez vezeti el őket, ám szívességét meg is kell hálálni.

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy lásd a tartalmat. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs ilyen üzenet! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd le gondolataid, érzéseidl! Nabucco vagyok. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

Mit tesz egy ember, szemben a természet hatalmas és nyers erőivel szemben? Mi történik, ha a civilizáció és a technológia nyújtotta támasz nélkül, egymagában kell gondoskodnia a túléléséről? A válasz: elkezd gondolkozni. A BBC legújabb, lélegzetelállító látványvilágú sorozata hátat fordít a nagyvárosok betondzsungelének, és olyan túlélési stratégiákat sorakoztat fel, amelyeket a természetközeli életet élő, vadászó-gyűjtögető emberek fejlesztettek ki evolúciós történetük során. A képességek, amelyekre szert tettek, túlmutat minden várakozáson. Pedig abban, hogy az ember a legkülönlegesebb állatfaj, nincs semmi meglepő. Elvégre ennek köszönhető, hogy most itt az alkalom, hogy megnézzünk egy sorozatot saját magunkról, és elámuljunk azokon a viselkedésformákon, melyeknek fennmaradásunkat köszönhetjük.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration