Emberek Bolygója : 8.

március 29, 2015 No Comments »

human_planet_book_300[Városok – Túlélés a betondzsungelben]: A természettől elszakadva építettük fel saját magunk számára megálmodott környezetünket, a városokat. A világ lakosságának mintegy fele ma városokban él, ahonnan azonban mégsem sikerült teljesen kizárni a természetet. Ágyunkban vérszívó rovarok tanyáznak, éttermeink mögött patkányok kutatnak szemét után – számtalan állat alkalmazkodott a városi környezethez. Nem minden városban élő állat számít azonban kártevőnek. A marokkói Fez városa nem lenne a bőripar központja a bőrgyártásban felhasznált galambürülék nélkül, ahogy Dubai ultramodern metropoliszához is hozzátartoznak az égen szálló vándorsólymok. Jaipur külvárosában egy bisnoi asszony saját tejével táplál egy elárvult őzgidát, a manhattani háztetők fölött pedig egy egész méhészközösség formálódik. Abu Dhabiban a brit építész, Norman Foster karbonsemleges, szemétmentes várost épít – ez volna a jövő útja?

Rejtett tartalom Login vagy Register hogy lásd a tartalmat. Jöjj hát, szeretettel várlak! Mert ugye te is tudod? Aki ismeri a célt, az megtalálja az utat is! Bejelentkezés avagy, Regisztráció után nincs ilyen üzenet! Ha valami elnyerte a tetszésed, szólj hozzá, írd le gondolataid, érzéseidl! Nabucco vagyok. Hungary in the heart of Europe. I live in Győr

Mit tesz egy ember, szemben a természet hatalmas és nyers erőivel szemben? Mi történik, ha a civilizáció és a technológia nyújtotta támasz nélkül, egymagában kell gondoskodnia a túléléséről? A válasz: elkezd gondolkozni. A BBC legújabb, lélegzetelállító látványvilágú sorozata hátat fordít a nagyvárosok betondzsungelének, és olyan túlélési stratégiákat sorakoztat fel, amelyeket a természetközeli életet élő, vadászó-gyűjtögető emberek fejlesztettek ki evolúciós történetük során. A képességek, amelyekre szert tettek, túlmutat minden várakozáson. Pedig abban, hogy az ember a legkülönlegesebb állatfaj, nincs semmi meglepő. Elvégre ennek köszönhető, hogy most itt az alkalom, hogy megnézzünk egy sorozatot saját magunkról, és elámuljunk azokon a viselkedésformákon, melyeknek fennmaradásunkat köszönhetjük.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration