Homokba dugott fejek

child-abuse-660x350Évente sok ezerre tehető a terhességmegszakítás által elpusztított kisgyermekek száma. Bátran mondhatjuk, hogy kisgyermek, mert ez a gyermek semmiben sem különbözik attól, aki néhány hónap múlva megszületik majd. Egyesek, akik átestek abortuszon, mondják, hogy szinte érezték méhükben a gyermek vergődését az abortusz alatt. Sokan azt mondják, hogy inkább egy abortusz, mint egy nem kívánt gyermek. A családban többé-kevésbé természetes, hogy a házasélettel együtt jár a gyermekáldás. Ha a házastársak valóban szeretik egymást, akkor kevésbé mérlegelik, hogy a megfogant gyermek “elfér-e még” a családban.

A gyermek fogantatása az ő akaratán kívül történik. A férfinak és a nőnek a szexuális együttlét során gondolnia kell arra, hogy kapcsolatuk bármikor egy új élet létrejöttét eredményezheti. Miféle jog- és erkölcsi érzék az, amely megengedi a diszkriminációt ember és ember között, azon az alapon, hogy kívánom-e az ő létét vagy sem? Van, hogy adódhat olyan helyzet az életben, amikor bizonyos személyek a terhünkre vannak, vagy nagyon sok gondot jelent az ellátásuk – és mégsem jut eszünkbe, hogy elpusztítsuk őket. Miért éppen a legvédtelenebbre terjesztjük ki ezt a fajta gondolkodásmódot?

Abban a pillanatban, hogy az emberi élet megfogant, nem lehet fontosabb semmi annál, mint hogy ezt az embert hagyjuk kifejlődni, kiteljesedni, hogy betölthesse azt a célt, amelyre hivatott. Sokan homokba dugják fejüket, és nem veszik tudomásul, hogy a megfogant élet már ember. Akik a terhességmegszakítást elsősorban törvény adta jognak tekintik, nem is akarnak tudni arról, hogy mi az, ami a méhükben fejlődik, hogy az a fogantatás óráitól kezdve egy megállíthatatlanul fejlődő élőlény, és nyolchetes korában semmivel sem kevésbé ember, mint nyolc hónapos korában, vagy a megszületése után két héttel.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.