A ketrecharc 1.

sportsworldA ketrecharc nyolcszögletű ringben -oktagonban, ketrecben – folytatott viadal. A küzdelem a versenyzők felkészültségétől függ, és mivel a szabályok minimálisak, a küzdelmek igen veszélyesek, és leginkább valósághűek. Ezek a viadalok persze nem élet-halál harcok. Itt is elsődleges a versenyzők testi épsége, a vezetőbíró dönti el mikor állítja le a harcot. A grappling, vale tudo, brasilian-american jiu-jitsu, hasonló ‘szabályok nélküli harc’ irányzat, ahol szívesen vegyítik a technikákat a karatéval, muay thai boxszal, kung-fu-val. Akik ezeket a stílusokat igyekeznek megismerni, széleskörű tapasztalatokat szereznek egy olyan küzdelmi rendszerről, ami rendkívüli felkészültséget biztosít a harc kötetlen formájából.

Versenyszabályok: [K1 MMA]: Szabályaiban hasonló a Pride-hoz. Box ringben zajlik. 5 újjas kesztyűben. Az ütés, rugás, fojtás, feszítés, dobás engedélyezett. Fekvő személy fejének lábbal támadása sem tilos. [UFC]: A fekvő személy fejének lábbal támadása nem engedélyezett. Szem, fül, gége támadása tilos. Ütés, rugás, fojtás, feszítés, dobás engedélyezett. [Pride]: A küzdőtér box ring, súlykategóriák nincsenek. A felszerelésbe az 5 újjas ütőfelületű párnázott kesztyű tartozik. Az ütés, rugás, fojtás, feszítés, dobás engedélyezett. A szem, a fül és a gége támadása tilos. Fekvő személy fejének lábbal támadása engedélyezett.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.