Tiltott oktatás

newsArticle090929dAz iskolarendszer már több mint 200 éve létezik, és még mindig az oktatáshoz való hozzáférés fő formájaként tekintünk rá. Ma az iskolát és az oktatást széles körben tárgyalják a tudományos fórumokon, az oktatási intézményekben, a médiában és a civil társadalom különböző területein. Az iskolák megalakulása óta jellemző struktúrák és gyakorlatok mára nagyrészt elavultak és korszerűtlenek. Nem mondhatjuk, hogy kielégítik az igényeket a 21. században. A legnagyobb hátránya a kialakításában van, mely nem veszi figyelembe a tanulás természetét, a szabad választást, vagy a szeretet, és az emberi kapcsolatok egyéni és kollektív fejlődésének a jelentőségét.

Ezekből a kritikai észrevételekből, melyek az évek során felmerültek, javaslatok születtek a gyakorlati oktatással kapcsolatban, hogy kezdjünk el másképp gondolkodni. A tiltott oktatás egy dokumentumfilm, mely megpróbálja összegyűjteni az elképzeléseket, és láthatóvá tenni azokat a tapasztalatokat, melyek ahhoz szükségesek, hogy meg merjük változtatni a hagyományos oktatási modell struktúráját. Több mint 90 interjúban oktatókkal, kutatókkal, szakemeberekkel, szerzőkkel és szülőkkel ismerkedhetünk meg nyolc latin-amerikai országból, és 45 hagyományostól eltérő oktatási tapasztalattal.

A több mint 25 ezer követő a különféle társadalmi hálózatokból, és az összesen 704 együttműködő, akik részt vettek a film kollektív finanszírozásában, a Tiltott oktatást egyedülálló jelenséggé teszi. A teljesen független projekt példátlan nagyságú, mely felismeri az oktatás rejtett növekedésének és új formáinak szükségességét.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.