A yorkshire-i Hasfelmetsző

free-darkAz egykori teherautósofőr 1975 és 1980 között utcalányokat, fiatal nőket gyilkolt meg Észak-Angliában. Áldozatai közül hetet Nyugat-Yorkshire-ban ölt meg, vagyis ott, ahol ő is élt. Brutálisan végzett a nőkkel, akiket egy kalapáccsal fejbe vágott, majd mellbe és hasba szúrta őket késsel vagy csavarhúzóval. Mivel főleg prostituáltak voltak az áldozatai, a sajtó Hasfelmetsző Jack követőjének tartotta, és a Yorkshire-i Hasfelmetsző nevet adta neki. Sutcliffe-ot 1981-ben tartóztatták le. Az elítélt először 1975-ben gyilkolt, és utána hat évig tartotta rettegésben az észak-angliai Yorkshire grófság lakosságát folyamatosan ismétlődő támadásaival. Az elfogása után hivatalosan elmebetegnek minősített Sutcliffe a bíróságon azt vallotta, hogy Istentől kapott megbízást prostituáltak meggyilkolására. Áldozatai és a támadásait túlélő sérültek között voltak prostituáltak, de nem mindegyikük volt az.

A jelenleg 69 éves Peter Sutcliffe-re 1981-ben róttak ki húsz életfogytiglant, tizenhárom nő brutális meggyilkolásáért és hét további gyilkossági kísérletért. Az eljáró bíró annak idején az egykori kamionsofőr minimum 30 évi elzárását javasolta, de a végzésben hivatalosan nem állapított meg határidőt arra, hogy Sutcliffe mikortól folyamodhat szabadlábra helyezéséért. A sorozatgyilkos kérte ennek a határidőnek a bírósági megállapítását, de a londoni felsőbíróság ezt elvetette, és úgy rendelkezett, hogy Sutcliffe soha nem szabadulhat.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.