A firenzei szörny

free-darkToscana tartományt több mint másfél évtizeden át tartotta rettegésben egy aberrált gyilkos. A „firenzei rém” hétvégi pásztorórákon enyelgő párocskákat lepett és gyilkolt meg a székváros közeli szabadban. Először a férfival végzett közvetlen közelről egy Beretta revolverrel, majd a szeretője halálát végignéző nő következett. A gyilkos ezután csonkított: kioperálta minden női áldozat nemi szervét és bal mellét. 1968-tól 1985-ig nyolc pár végezte így. A rendőrség tehetetlen volt; öt gyanúsított csuklóján kattan a bilincs, ám a gyilkosságok folytatódtak. Végül a gyanú árnyéka egy névtelen feljelentőlevél nyomán az idős Pietro Paccianira vetődött. A hetven felé közelítő férfi jellemrajza szinte mindenben ellentmondott a pallérozott firenzei rémről készített kriminálpszichológiai fantomképnek: korlátolt volt és hirtelen haragú.

Bűnössége mellett szólt viszont, hogy egy nem mindennapi gyilkosságért korábban ült már tizenhárom évet. Pacciani rajtakapta menyasszonyát, amint éppen megcsalja. A csábítót azonnal megölte, majd a nőt arra kényszerítette, hogy szeretkezzen vele a még ki sem hűlt tetem mellett. Vallomása szerint akkor kerítette hatalmába a gyilkos indulat, amikor kedvese megmutatta bal keblét szerelmi riválisának. Ezt a nyomozók meggyőző, a sorozatgyilkosságot megmagyarázó lélektani motívumnak találták, s amikor Pacciani kertjében ráleltek egy 22-es töltényhüvelyre, a férfi sorsa megpecsételődött.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.