Futóbajnok

free-dark[Szökevények]: Dennis Hope nyolcvan évet kapott fegyveres rablásért, így nem csoda, hogy egy idő után elvesztette a türelmét, s megpróbálkozott a látszólag lehetetlennel: megszökni a szigorúan őrzött texasi Darrington fegyházból. Amikor több hetes tervszövögetés és testedzés után eljött a nagy nap, elvágta az intézmény fő áramellátó vezetékét, s két társával nekiindult a védelmi rendszerek alkotta veszélyes akadálypályának. A két kerítés bravúros átmászása azonban csupán a bevezető, ügyességi szakaszt jelentette, mert a Darringtont egy nyolckilométeres biztonsági zóna övezi, melynek sikeres átszeléséhez egy olimpiai bajnok futó sebessége és állóképessége kell…

Az akciófilmekben látott fogolyszökési történetekre hajlamosak vagyunk legyinteni, mondván annyira valószínűtlenek, hogy csak a képzelet szülöttei lehetnek. A bűnügyi archívumokban lapozgatva viszont kiderül, hogy az élet olykor a legvadabb fantázián is túltesz… Az izgalmas, nagy fordulatszámú sorozat az utóbbi idők legjelentősebb fogolyszökési kísérleteit – valamint a szabadulóművészeket ismét rács mögé juttató hajtóvadászatokat – rekonstrálja az eredeti helyszínekre visszatérve, egyes esetekben a valódi szereplőket is megszólaltatva.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.