A texas-i hetek

free-dark[Szökevények]: 2000-ben hét elítélt bonyolult tervet eszelt ki a texasi Conelli Börtönből való meglépésre. A fegyveres rablásért ülő George Rivas és bandája – a “texasi hetek”, ahogy a médiában ismertté váltak – december 13-án ebédidőben 14 túszt ejtve hatalmukba kerítették az intézmény karbantartási részlegét, betörtek a fegyverraktárba, hatástalanították az őrtorony személyzetét, és karbantartónak öltözve kikocsikáztak a hátsó bejáraton. Amikor fény derült a szemfényvesztésre, kezdetét vette az Egyesült Államok történetének egyik legnagyobb szabású embervadászata, melynek 41 napja során a vesztüket érző szökevények egyre gátlástalanabbakká váltak…

Az akciófilmekben látott fogolyszökési történetekre hajlamosak vagyunk legyinteni, mondván annyira valószínűtlenek, hogy csak a képzelet szülöttei lehetnek. A bűnügyi archívumokban lapozgatva viszont kiderül, hogy az élet olykor a legvadabb fantázián is túltesz… Az izgalmas, nagy fordulatszámú sorozat az utóbbi idők legjelentősebb fogolyszökési kísérleteit – valamint a szabadulóművészeket ismét rács mögé juttató hajtóvadászatokat – rekonstrálja az eredeti helyszínekre visszatérve, egyes esetekben a valódi szereplőket is megszólaltatva.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.