Floyd vs. Manny

sportsworldFloyd Mayweather Jr. vs. Manny Pacquiao [2015. 05. 02.]: Floyd Mayweather Jr. becenevén Pretty Boy, Money, amerikai váltósúlyú profi ökölvívó. Pályafutása során nagypehelysúlyban, könnyűsúlyban, kisváltósúlyban, váltósúlyban és nagyváltósúlyban is világbajnok lett. 1996. október 11-én debütált a profik táborában, és a 2. menetben kiütötte Roberto Apodacat. Két évvel profi debütálását követően már a WBC pehelysúlyú világbajnoki címéért mérkőzhetett Genaro Hernandez ellen, aki a 8. menetben feladta az összecsapást, ezzel Mayweather jelenleg minden idők 10. legfiatalabb világbajnoka a maga 21 évével 9 hónapjával és 7 napjával. Címét első alkalommal a súlycsoport egyik legjobbja, Angel Manfredy ellen védte meg, akit a 2. menetben ütött ki.

Napjaink egyik legjobb bokszolója, a filippínó nemzeti hős, Manny Pacquiao hosszú utat járt be a világhírig! 1978-ban született a Fülöp-szigeteki General Santos City-ben. A kis Emmanuel tízévesen kezdett el az ökölvívással foglalkozni. A legtehetségesebbnek tartott helyi fiúval, Abner Corderoval együtt edzett, annak apjától sajátította el a boksz alapjait. Már akkor a fejébe vette, hogy egyszer Ő is nagy bajnok lesz, akárcsak ringbeli példaképei, Sugar Ray Leonard és Mike Tyson, ezért mindenkinél keményebben edzett. Amatőrként 68 mérkőzéséből 64-et megnyert, és már akkor KO- királyként szerzett hírnevet magának.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.