A F1 hősei: James Hunt

sportsworldImádta a nőket, az italt és az autóversenyzést. Hunt vad és rámenős volt a pályán – jó néhány autót össze is tört emiatt. 1976 meghozta élete nagy lehetőségét. A Formula-1 utolsó futamán a zuhogó eső miatt Lauda két kör után kiállt, és Hunt megnyerte a világbajnokságot… A sorozat az autóversenyzés élvonalába tartozó Forma-1 legendás hőseit mutatja be. Páratlanul szép, izgalmas és emlékezetes pillanatok, a versenyző életpályája, gondolatai – A Forma-1 hősei a DoQ World kínálatában!

Hunt az 1973-as Monacói Nagydíjon debütált a Forma–1-ben. Itt még nem szerzett pontot, és a következő Svéd Nagydíjat is kihagyta, de ezután, Franciaországban már pontot szerzett. Silverstone-ban egy negyedik hellyel örvendeztette meg hazai közönségét, majd Hollandiában már harmadik volt. Ezután négy versenyt kihagyott, majd amikor visszatért a szezon utolsó futamára, egy második helyet szerzett a lotusos Ronnie Peterson mögött. Hunt 1979-ben úgy döntött, hogy befejezi Forma-1-es pályafutását, melynek végén 92 verseny, 179 pont, 10 futamgyőzelem és 14 pole pozíció volt a mérlege. A sporttól sosem maradt távol: 1980-ban a brit BBC televízióhoz szerződött Forma–1-es szakkommentátornak Murray Walker mellé. Akárcsak versenyző korában, nyílt és szókimondó volt ebben a minőségében is. James Hunt egészen 1993-ig a BBC-nél dolgozott, amikor tragikus hirtelenséggel lesújtott rá a halál. Mindössze 46 esztendős volt, amikor a szívroham elvitte wimbledoni otthonában. Kicsapongó és laza élete miatt sokan a mai napig az egyik legérdekesebb karakternek tartják.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.