A végén minden kiderül

április 22, 2017 No Comments »

tolvaj 20140108-400Az utóbbi években az országos média rendszeresen felkapta a Tolvajkergetők nevét, melyet Budapesten alapított Polgár Tamás, aki Tomcat néven vált ismertté. Csalibringákat helyeztek ki a városban, várva, ki lopja el. Ha ez megtörtént, műholdas és rádiós jeladókkal felszerelkezve követték a tettest, akit általában az eladáskor füleltek le, rendőri segítséggel. A fővárosban és vidéken is újabb csoportok alakultak, Debrecenben alig egy év alatt szinte teljesen megszűntek a biciklilopások a Tolvajkergetők megjelenése után. „Tomcat” néven ismertté vált (magát nemzeti liberálisként meghatározó) aktivista, blogger, szoftverfejlesztő, demoscener és pólókereskedő.

Politikai indíttatású akcióival hívta fel magára a média figyelmét, melyek révén fokozatosan a magyarországi közélet egyik ismert figurája lett. Többször feljelentést tettek ellene, máskor ő tett feljelentést másokkal szemben, illetve többször került rendőrségi őrizetbe, valamint előzetes letartóztatásba is akciói miatt. 2011. szeptemberétől a kerékpárlopásokkal szembeni polgári öntevékeny csoportot szervezett. A csoport GPS-es és rádiós jeladóval ellátott csali bicikliket tesz ki jól látható helyekre, majd pedig ellopásukat követően kísérletet tesz a tolvaj és az orgazda elfogására. A szervezet, a tervek szerint, már nem csak kerékpárok, hanem laptopok, mobiltelefonok, robogók, és egyéb ingóságok útját is követni fogja.

„Van mocsok, amely levakarhatatlan. Rászárad az emberre. És nem lehet lemosni. Vannak emberek, akiken nem lehet segíteni. Akik tudják, hogy gyalázatos dolgokat tesznek, és mégis megteszik. Vannak emberek, akik hazudnak és becsapnak és átvernek másokat azért, ami az övék, és ezt előre tudják és megtervezik, és nem törődnek a gonoszsággal, amit elkövettek… Az önbíráskodás egyértelműen deviáns viselkedés, de az önbíráskodók mentségére legyen mondva, hogy egy rendszerproblémára reagálnak. Az önbíráskodó csoportok megjelenése egy tünet, amely valamilyen társadalmi anomáliát jelez.”

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration