KL Auschwitz: VI. fejezet

szeptember 5, 2015 No Comments »

HolocaustKL Auschwitz [6.fejezet – A Birodalom titka]: A film az egyik legjobb, legalaposabb alkotás a haláltábor történetéről és működéséről, fókuszában a magyar transzportokkal, számos eredeti szemtanú megszólaltatásával… A táborban a foglyok könnyen a különböző áltudományos orvosi kísérletek áldozataivá válhattak. A korlátlanul rendelkezésre álló és minden következmény nélkül megölhető foglyok százezrei sok orvost bűnös tevékenységre csábítottak. Számukra a foglyok olyan alsóbbrendű lények voltak, akik amúgy sem kerülnek ki élve Auschwitzból, sőt gyakorlatilag már érkezésük pillanatától fogva halottak voltak. A legtöbb kísérlet a náci fajbiológiai téveszmékhez kötődött. Dr. Horst Schumann a nemkívánatos népcsoportok gyors és olcsó sterilizálását kutatta.

Fiatal áldozatait röntgensugárzásnak tette ki, majd az eljárást követően további vizsgálatok céljából kioperálta a férfiak heréjét vagy a nők petefészkét. A súlyos égési sérüléseket szenvedett foglyok vagy belehaltak a brutális beavatkozásba, vagy munkaképtelenként a gázkamrába kerültek. Az auschwitzi 10. blokk elsősorban a szintén sterilizációval, illetve a meddőség előidézésével kísérletező dr. Carl Clauberg ginekológus professzor birodalma volt. Általában 300-400, 20 és 40 év közti zsidó nő élt itt állandó rettegésben. Az átlagnál jobb ellátást kaptak, de súlyos árat kellett fizetniük. Clauberg különböző maró hatású folyadékokat fecskendezett a méhükbe vagy petevezetékükbe, az óriási fájdalmak ellenére természetesen érzéstelenítés nélkül.

A beavatkozások miatt a nőknél gyakran hashártya- vagy petefészek-gyulladás lépett fel, sokuknak a műtétek után kioperálták a méhét vagy a petefészkét. Auschwitz-Birkenauban összességében több száz magyar zsidó nőt sterilizáltak. A legtöbben csak évekkel később tudták meg, hogy az SS-orvosok által “vitamininjekciónak” nevezett szerek okozták meddőségüket. Az Auschwitzot elhagyó orvosok a ravensbrücki táborban még hónapokig folytatták kísérleteiket. Utolsó áldozataik az ősszel a komáromi erődből deportált fiatal magyar cigánylányok voltak. A legismertebb SS-orvos dr. Josef Mengelevolt, aki ikerkutatásai során magyar zsidó ikrek tucatjain végzett fájdalmas és értelmetlen kísérleteket. A magyar zsidók túlélők közül legtöbben a rámpán operaáriákat fütyülve ezreket a gázkamrákba küldő, vagy a tábor szektoraiban fanatikusan szelektáló Mengelét nem tudták feledni.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration