A halál neve: Kony!

kony_stopAz LRA egy olyan magánhadsereg, amely működésének elmúlt 25-28 évében elmulasztott reális politikai célt megjelölni, azonban az eszközeik minősíthetetlenek. Többek között gyerekeket rabolnak el és kényszerítenek harcra, például saját családjuk kiirtására vagy szexrabszolgaságra. Az LRA történetét nagyon leegyszerűsítve úgy lehetne összefoglalni, hogy egy ugandai választás utáni fegyveres lázadó mozgalomból jött létre, azonban Kony vezetése alatt hamar elvesztették a támogatottságukat, ezért lett szükség arra, hogy erőszakkal szerezzenek utánpótlást. Vallási alapon igazolják magukat, de pontosan nem lehet meghatározni ezt az alapot, ahogy azt sem, hogy valóban tartják-e magukat meggyőződésükhöz.

Jason Russell azt a célt tűzte ki, hogy megállítsák Kony és az LRA további ténykedéseit az afrikai fiatalok gyermekkatonaságba és szexrabszolgaságba taszításával kapcsolatban. A cél az, hogy Kony neve ismertté váljon bolygónk minél több lakosa számára, és hogy jelenlét, cselekvés formájában támogassák a mozgalmat, ami egy jobb világot teremthet az afrikai gyerekek számára. Amikor Jason Russel elkészítette ezt a 30 perces dokumentumfilmjét arra számított, hogy kampányával sikerül elérnie 500 ezer embert. Tévedett. Másfél hét alatt közel 100 milliót ért el.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.