Papírsárkányok 2.rész

free-dark/The Kite Runner [2007]: A háború szélén álló, belső ellentétektől sújtott Afganisztánban járunk, ahol Amir és Hasszan, két gyerek, két barát történetét ismerhetjük meg egyikük amerikai visszaemlékezéseiből, ugyanis az első pillantásra idillikusnak tűnő gyermekkort egy olyan tragédiával egybefonódó árulás zavarja meg, ami nem csak kettejük életére lesz kihatással. Annak ellenére, hogy a történet erőteljesen az afgánokra, az afgán kultúrára, annak hátterére korlátozódik, nagyjából univerzális üzenetet hordoz, hiszen a bűntudat, a barátság, a megbocsátás, a veszteség és a vágyódás a megváltás és egy jobb emberré válás iránt nem csak egy országra jellemző. A film Afganisztán-ábrázolását remek helyi gyerekszereplők tesznek igazán autentikussá.

[hidepost=0]

[/hidepost]

A szokásos nyomorban való élményekkel teli életbe belecsapó sokkhatás, annak előzményeinek és utózöngéinek ábárázolása főleg a film első felét teszik nagyon erőssé. Az alapanyag adott volt, a rendezést pedig az a Marc Foster kapta meg, aki nem szokott hibázni. Ahmed Khan Mahmudzada, aki a fiatal Hasszánt játszotta a drámában, Közép-Ázsián, Oroszországon, Fehéroroszországon és a Balti-tengeren átkelve, Svédországban él.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.