Fidel

január 22, 2018 No Comments »

history3Fidel mellett olyan nagyszerű emberek tünnek fel a filmben mint Nelson Mandela, a Nobel-díjas író Gabriel Garcia Marquez, Che Guevara lánya Aleida Guevara, Salvador Allende, Hugo Chávez,Alice Walker, Sydney Pollack, Ted Turner, Muhammed Ali, Harry Belafonte, Arthur Schlesinger, Jr., Charles Rangel kongresszusi képviselő, Ramsey Clark, Wayne Smith, Harcostársai és még sokan mások… Fidel Castro és gerillái 1958. december 31-én megdöntötték Fulgencio Batista kubai diktátor uralmát. A Szovjetunióval szövetséges kommunista állam létezése az amerikai kontinensen súlyos világpolitikai válságot váltott ki. 1962-ben közel volt a világ egy nukleáris háborúhoz.

Kuba a Szovjetunió összeomlása és a kelet-európai rendszerváltozás után is kitartott a kommunizmus mellett, de egyre súlyosabb gazdasági nehézségekkel kellett szembenéznie. Fidel Castro a kubai ellenzékieket kivégeztette, bebörtönözte vagy emigrációra kényszerítette. Százezrek menekültek el az országból. Egészsége megromlott. 2008-ban testvérének, Raul Castrónak adta át a hatalmat. Raul gazdasági reformokat hirdetett. Fidel Castro 2016. november 25-én halt meg Havannában.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration