A tökéletes gyerek program

1935 decemberében Heinrich Himmler, az SS vezetője létrehozta a Lebensborn alapítványt. A szervezet célja az úgynevezett tiszta, német vér, más szavakkal az árják védelme volt. Ezeket a szőke hajú, kék szemű, fehér bőrű germánokat tekintették az ideális külsejű embereknek, akik a német nép jövőjét biztosították. A Lebensborn alapítvány szülőotthonokat hozott létre árja asszonyoknak, főleg SS-tisztfeleségeknek. A legtöbb megszállt országban létrehoztak ilyen Lebensborn-otthonokat, de sehol sem volt akkora sikerük, mint Norvégiában. Ennek eredményeképpen 6-12 ezerre tehető a program keretében, 1941 és 1945 között, Norvégiában született gyerekek száma.

A sors iróniája, hogy ezek az emberek, akiket azért teremtettek, hogy uralják a világot, nagyészt keserves, fájdalmas életet éltek.A hitleri Németországnak – a múlt feltárására irányuló több évtizedes erőfeszítések ellenére – még mindig vannak feltáratlan titkai. Ezek közé tartozik a Lebensborn-program is, amely az ún. fajnemesítési törekvések egyik, meglehetősen bizarr mellékhajtása volt. A fajtiszta árja gyermekek “előállítására” irányuló tervről, és annak megvalósításáról szól a film.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.