A csíkos pizsamás fiú

március 15, 2018 No Comments »

HolocaustAz elmúlt 60 évben számos film készült a második világháború borzalmairól, holokausztról, áldozatokról, szenvedőkről és a bűnösökről is. Azonban kevés olyan filmet forgattak, amely egy gyermek szemén keresztül mutatná be az eseményeket. Mi az, amit a nyolc éves fiúk többsége a legjobban szeret csinálni a világon? Természetesen, titkos helyeket felfedezni! Így van ezzel Bruno is… A II. világháború idején a nyolc éves Brunonak az a legnagyobb szívfájdalma, hogy katona édesapja előléptetése miatt el kell hagynia barátait, játszótársait, kényelmes berlini otthonát.

Egy elszigetelt területre utaznak valahova Lengyelországba, ahol egy rideg ház várja az amúgy is magányos kisfiút. Bár egy darabig szeretne szót fogadni édesanyjának, a tilalmak ellenére nekivág a kis kíváncsi az ismeretlennek, hogy az ablakból kinézett “farmot” közelebbről is megvizsgálja. A farmot szögesdrót keríti körbe és a túloldalán ülő fiú valamiért mindig csíkos pizsamát visel. Megismerkedik tehát Shmuellel, a hasonló korú, furcsa öltözetű fiúval. Találkozásaik során barátság szövődik közöttük, amely során Bruno lassan megismeri a körülötte lévő világot.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet is várnod kell, indítás után!..

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration