Hitler és Sztálin

1913. januárjában, két ember, akik kiábrándultak az őket körülvevő világból, névtelenül sétált Bécs utcáin. Ki hitte volna, hogy ez a két nincstelen ember hamarosan a bolygó sorsáról fog dönteni? Hogy volt képes ez a két ember manipulálni a saját országa politikai légkörét úgy, hogy teljhatalmat szerezzenek? Miért küldték ártatlan emberek millióit szükségtelenül a halálba? A Hitler és Sztálin: a zsarnokpáros az első nagy dokumentumfilm, amely bemutatja e két zsarnok pszichológiailag kettős életrajzát a meglepő hasonlóságokkal és szembetűnő különbségekkel együtt.

A film rendkívüli felvételeket mutat be Oroszország, Németország, Kelet-Európa, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok filmarchívumaiból. Legjelentősebbek ezek közül az eddig még nem látott felvétel Sztálin édesanyjáról, egy színes felvétel a haláláról és egy egyedülálló szovjet propagandafilm az Északi sarkkör közelében működő Solovki kutatótáborról.

Lassú internet, illetve nagyobb videónál előfordulhat, hogy a videóra másodpercet (esetleg egy kicsivel többet) is várnod kell, indítás után!..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.